REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Un puşti din Henri Coandă a DISPERAT Poliţia! Plasat în arest la domiciliu, continua să spargă maşini

Un puşti din Henri Coandă a DISPERAT Poliţia! Plasat în arest la domiciliu, continua să spargă maşini

Replica API 20 aprilie 2016 | 00:00 294

La răcoare cu el…

La răcoare cu el…

Ismail Ferdin este un minor care locuieşte în cartierul social Henri Coandă, cunoscut pentru comiterea mai multor furturi din autoturisme. Oamenii legii din cadrul Secţiei 1 Poliţie au documentat activitatea sa infracţională şi au încercat ca inculpatul să fie arestat, însă judecătorii au decis să-l plaseze în arest la domiciliu. Zis şi făcut. Numai că, la scurt timp, individul nici că a dat doi bani pe obligaţiile impuse, fiind prins cu „mâţa în sac”!

Problema legată de locuitorii cartierului social Henri Coandă este una mai veche, iscată chiar de la amplasarea acestuia în zona respectivă, aproape de Tomis 3, am putea spune. Oamenii cu domicilii în vecinătate s-au plâns în nenumărate rânduri cu privire la scandalurile de acolo, gălăgie, dar şi furturi cât şi alte infracţiuni, ajungându-se chiar la gândul că le este frică să mai iasă noaptea din case. În acest sens chiar a fost lansată o petiţie prin care se cere reorganizarea Poliţiei Locale, cu scopul de a patrula mai mult în cartierul social.

Cât despre infracţiuni, putem spune că, de-a lungul vremii, au fost înregistrate mai multe, precum furturi din maşini, locuinţe, tâlhării sau loviri şi alte violenţe. Un caz recent este legat de furturile din autoturisme, din zona Tomis 3. Poliţiştii Secţiei 1, la data de 16.03.2016, l-au depistat pe Ferdin Ismail, în vârstă de 15 ani, din Constanţa, având asupra sa mai multe componente auto a căror provenienţă nu a putut-o justifica. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că acestea au fost sustrase în aceeaşi zi, de la 3 autoturisme parcate în zonă.

Poliţiştii au identificat proprietarii autoturismelor, predându-le bunurile sustrase, în valoare totală de 700 de lei. Cel în cauză a fost iniţial reţinut pe bază de ordonanţă de către poliţişti, ulterior fiind prezentat Judecătoriei Constanţa, instanţă ce a emis pe numele său măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile. Prin urmare, minorul a primit obligaţia de a nu părăsi domiciliul său din municipiul Constanţa, fiind vorba chiar despre cartierul social Henri Coandă. Numai că, acesta nici că a dat doi bani pe măsurile impuse de instanţă şi şi-a văzut de treabă. A fost depistat şi propus spre arestare.

„Înlocuieşte măsura arestului la domiciliu cu măsura arestului preventiv faţă de inculpatul Ismail Ferdin. Măsura arestării preventive se dispune pe o perioadă de 30 zile de la data punerii în executare a prezentei încheieri la momentul rămânerii definitive. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului la data rămânerii definitive a prezentei încheieri. Măsurile dispuse se comunică administraţiei locului de deţinere şi organului de supraveghere”, potrivit Judecătoriei Constanţa.

Precizăm că înlocuirea măsurii preventive a fost cerută în baza art. 221 alin.11 din NCPP, care stabileşte: „În cazul în care inculpatul încalcă cu rea-credinţă măsura arestului la domiciliu sau obligaţiile care îi revin ori există suspiciunea rezonabilă că a săvârşit cu intenţie o nouă infracţiune pentru care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva sa, judecătorul de drepturi şi libertăţi, judecătorul de cameră preliminară ori instanţa de judecată, la cererea motivată a procurorului sau din oficiu, poate dispune înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura arestării preventive, în condiţiile prevăzute”.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614