REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Un RECIDIVIST A CONDUS fără PERMIS de dragul OPEL-ului cu numere de BULGARIA

Un RECIDIVIST A CONDUS fără PERMIS de dragul OPEL-ului cu numere de BULGARIA

Replica API 31 august 2020 | 16:35 1687

Radu Iulian Cătălin, din Constanța, a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, după ce s-a hotărât să iasă la plimbare cu autoturismul proaspăt achiziționat, fără să țină cont că nu posedă permis de conducere.

Cum s-au petrecut faptele

Potrivit declarațiilor inculpatului, în cursul zilei a cumpărat de la o persoană pe care nu o cunoaștea personal autoturismul marca „Opel” înmatriculat în Bulgaria, (fără a întocmi și actele în acest sens) și, din curiozitate, ca să verifice starea tehnică a autoturismului s-a urcat la volanul acestuia, însă după parcurgerea unei distanțe de aproximativ 200 - 300 metri a constatat că nu mai are benzină în rezervor, motiv pentru care, a apelat telefonic, mai mulți prieteni (care să conducă autoturismul pînă la cea mai apropiată stație PECO în vederea alimentării autoturismului cu carburant). Din declarația lui Radu Iulian Cătălin a mai rezultat că, acesta negăsind nici o persoană cunoscută disponibilă de a-i conduce autoturismul, s-a urcat la volan (deși știa că nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie) a condus pe o distanță de aproximativ 6 - 7 km pe drum, dar, pentru a ajunge la cea mai apropiată stație PECO a condus și pe DJ226, pînă cînd i-a fost făcut semnal regulamentar de oprire de către un echipaj de poliție.

Ce a spus instanța

Analizând probele administrate în procesul penal, instanța a constatat că este dovedită săvârșirea infracțiunii de către inculpat cu vinovăția prevăzută de lege. Din fișa de cazier a rezultat că inculpatul este cunoscut cu antecedente penale.

Instanța a decis condamnarea inculpatului la pedeapsa de 1 an închisoare pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul fără permis de conducere. În baza art.38 și art.39 alin.1 lit.b Cod penal instanța a contopit prezenta pedeapsă de 1 an închisoare cu pedeapsa de 8 luni închisoare din sentința penală nr.323/2018 și cu pedeapsa de 1 an închisoare din sentința penală nr.862/2019, astfel că a aplicat pedeapsa cea mai grea de 1 an închisoare la care se adaugă sporul de 6 luni și 20 de zile de închisoare, condamnând în total inculpatul Radu Iulian Cătălin la pedeapsa de 1 an, 6 luni și 20 de zile de închisoare.

Pedeapsa de 1 an, 6 luni și 20 de zile de închisoare se va executa în regim de detenție.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si eu tot opel am
1
0
bai marius prostule , cel mai important motiv ca ti-ai luat opel este faptul ca esti un analfabet functional. mai uita-te si tu pe gramatica de clasa a treia sau a patra , sau intreaba o educatoare de gradinitza cand mai vrei sa postezi ceva...!
1
1
du-te tata pe la scoala ca esti analfabet rau!
0
1
Cine, eu? Eu am opel. Merge foarte bine. Un coleg de munca care se pricepe la masini ma antrebat antro zi ce masina sa isi ea si iam zis de ce nu iti ei opel?? La opel vei gasii o gama larga de modele incepand de la simpatica corsa gen pana la masini de lucs vectra gen
3
2
Hei,ce bine e ca amiba cu un neuron, care este obsedata in mod schizoid de Opel are acum prilej sa se bucure! Ejaculeaza de placere in propria gura si se divide,asa se inmulteste Opelmaniacul.
3
0
Another one bites the dust
2
2
Ahhaaahhhhaa, OPELul!
3
2
Iar OPELU' ?
2
2
imi doresc sa pot avea si eu vreodata un OPEL.
5
0
Alt prostan cu Opel.
7
4

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102