REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.6° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Un RECIDIVIST a încercat să SCAPE de AREST, folosindu-se de FIICA lui BOLNAVĂ

Un RECIDIVIST a încercat să SCAPE de AREST, folosindu-se de FIICA lui BOLNAVĂ

Replica API 1 septembrie 2020 | 00:00 1332

Toader Constantin, din Constanţa, un infractor „cunoscut” mai ales în străinătate pentru faptele sale, a fost trimis în judecată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată, pe timpul nopții, prin folosirea unui cuțit, faptă presupus a fi comisă împreună cu încă două persoane, din care una minoră. El a contestat starea de arest preventiv în care se află de 240 de zile, solicitând măsura arestului la domiciliu, pe motiv că nu poate avea grijă de fiica sa minoră şi bolnavă, care necesită o operaţie la şold.

Cum s-au petrecut faptele

Toader Constantin împreună cu minora Diamanta F. au sustras din interiorul Brico Depot 4 bormaşini iar pentru a-şi asigura scăparea, i-au bătut şi ameninţat cu un cuţit pe M.R. şi I.A.D., ulterior lovindu-i cu maşina care trebuia să le asigure scăparea, condusă de concubina lui Toader Constantin, Şuruianu Georgeta. La acel moment, instanţa a decis măsura arestului la domiciliu pentru Şuruianu Georgeta pentru ca aceasta să se poată ocupa de copilul minor, şi menţinerea arestului preventiv pentru Toader Constantin.

Toader Constantin vrea arest la domiciliu

T.C. a solicitat instanţei înlocuirea arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu motivând că fiica sa trebuie să fie supusă unei intervenții chirurgicale, având afectat șoldul drept și coloana vertebrală. A mai arătat că Suruianu Georgeta, concubina sa și mama copilului, se află în arest la domiciliu și în prezent o mătușă se ocupă de situația medicală a fiicei sale.

Ce a spus instanţa

Potrivit instanţei, Toader Constantin nu a depus acte medicale din care să reiasă că starea sa de sănătate este incompatibilă cu starea de detenție și nici acte din care să reiasă că privarea de libertate îi poate afecta în mod negativ familia. Instanța subliniază că autoritățile au arătat deja compasiune față de situația specială a minorei, motiv pentru care inculpata Suruianu Georgeta a fost plasată în arest la domiciliu, pentru a-și putea îngriji copilul. De altfel, acesta nu a depus niciun act medical din care să reiasă starea medicală precară a fiicei sale.

Toader Constantin, un recidivist “celebru” în străinătate

Toader Constantin a fost condamnat pentru săvârșirea mai multor infracţiuni în afara României, printre acestea aflându-se chiar şi fapte cu violenţă, astfel că instanţa a luat în considerare şi aceste fapte în hotărârea luată.

Instanţa a decis respingerea contestaţiei formulată de Toader Constantin.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218