REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Un referent vamal a MURIT în timpul serviciului!

Un referent vamal a MURIT în timpul serviciului!

Replica API 18 iunie 2021 | 12:17 2859

Inspectorii teritoriali de muncă cercetează un eveniment petrecut în cursul zilei de miercuri, 17 iunie a.c., soldat cu decesul unui angajat. Mai exact, este vorba despre un accident petrecut la societatea ce activa în Portul Constanța Sud-Agigea. Un bărbat, în vârstă de 49 de ani, a murit după ce a constatat o eroare provenită la un senzor de mișcare, fapt pentru care lucrătorul a utilizat motostivuitorul urcându-se pe un palet, moment în care s-a dezechilibrat și a căzut, suferind vătămări la nivelul craniului.

Cum s-a petrecut evenimentul

Nimic nu avea să prevestească evenimentul ce avea să se întâmple în jurul orei 18:00. E.G, un bărbat în vârstă de 49 de ani, angajat pe funcția de referent vamal, a murit în după ce a căzut de la înălțime. Mai exact, în data de 16 iunie, acesta a încercat să armeze alarma antiefracție, ocazie cu care a constatat o eroare provenită de la un senzor de mișcare. Pentru a remediat situația, bărbatul a utilizat motostivuitorul, urcându-se pe un palet poziționat pe furcile utilajului, moment în care s-a dezechilibrat și căzut, suferind vătămări la nivelul craniului. A fost apelat serviciul unic 112, dar, din păcate, medicii nu au putut decât să constate decesul bărbatului.

ITM cercetează evenimentul

Evenimentul se cercetează de către ITM Constanța, fiind desemnat un inspector de muncă pentru efectuarea cercetărilor. În baza constatărilor efectuate de acesta, declarațiilor martorilor și a documentelor preluate de la societate vor fi stabilite împrejurările și cauzele care au condus la producerea evenimentului precum și reglementările legale încălcate și pe cale de consecință răspunderile și măsurile ce se impun a fi luate pentru prevenirea altor cazuri similare.

La fața locului a ajuns un echipaj al ambulanței, iar în urma efectuării protocolul de resuscitare, a fost declarat decesul.

În cauză, polițiștii și reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă efectuează cercetări, pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii incidentului, în cadrul unui dosar penal, au declarat reprezentanții IPJ Constanța pentru reporterii Replica.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
in fisa postului atributiuni legate de armarea alarmelor antiefractie? Pai, nu e de mirare ca intra deseuri in tara si ies busteni din ea!
0
0
Ion, sa cazi si tu, ca nu te va salva nimeni
0
0
Sa ti iau fatza in pl gigi
0
2
munca dauneaza grav sanatatii .
1
1
protectia muncii si respectarea regulilor te mai salveaza.daca esti berbec....
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367