REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Un renumit medic, recomandare pentru autorități

Un renumit medic, recomandare pentru autorități

Replica API 28 august 2020 | 23:44 1710

Închise în luna martie din cauza epidemiei de coronavirus, restaurantele în spații închise se vor redeschide la 1 septembrie. „Consider că după 1 septembrie, în anumite condiții, restaurantele se pot deschide în interior, ținând cont de condițiile epidemiologice din localitatea respectivă”, a afirmat Klaus Iohannis, într-o conferință de presă.

Și școlile se pregătesc să își primească elevii în clase, odată cu începerea noului an școlar.

Dr. Mihai Craiu, medic primar pediatru, nu vede cu ochi buni deschiderea simultană a școlilor și a restaurantelor, dând exemplul altor țări europene.

În opinia dr. Mihai Craiu, pentru siguranța în școli, în contextul epidemiei de COVID-19, trebuie să se țină cont de trei reguli de bază:

- menținerea pe cât posibil a distanțării sociale,

- spălatul conștiincios al mâinilor,

- purtarea măștii de protecție.

„Sunt clase în școlile din România unde se poate menține distanța socială, dar sunt altele în care nu putem vorbi despre distanțare. Ei bine, măcar atunci când sunt puși să răspundă, copiii ar trebui să poarte mască. Dacă unul nu va purta mască, ceilalți vor râde de el sau îl vor tachina. Ei se vor impulsiona unii pe alții să poarte masca”, a declarat medicul pentru Wall Street.

De asemenea, medicul se teme de deschiderea simultană a școlilor și a restaurantelor.

„Ar trebui să luăm în calcul exemplul Israelului. Au deschis restaurantele, au deschis școlile și s-au ales cu o explozie de cazuri. Guvernul trebuia să gândească deschiderea grădinițelor, ulterior a școlilor. După o analiză clară a felului în care decurgeau lucrurile, puteam plusa și cu deschiderea restaurantelor”, a mai precizat dr. Craiu.

Teama de creștere a cazurilor de coronavirus după reluarea cursurilor plutește în aer.

Cu toate acestea, medicul pediatru nu crede că ne vom confrunta cu o creștere a ratei de infectare, lucru întărit și de Col. Dr. Narcis Tănase, medic în Secția ATI a Spitalului Militar ROL 2 COVID-19 ”Ana Aslan”.

„Cei mai mulți dintre copiii care vin la școală sunt asimptomatici. Prin urmare, nu va fi o încărcătură virală foarte mare”, spune medicul, care a mai precizat că „este foarte posibil ca multe dintre școli să rămână încă închise. Sunt 1.170 de unități de învățământ care au toalete în curte și nu dispun de apă curentă. Va fi principala activitate a DSP-urilor la început de septembrie. Ele vor decide dacă este în regulă deschiderea unei școli din Tecuci sau Zalău, spre exemplu, scrie știripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dar si cate toalete ecologice sunt pe strazile din Constanta si pe tot litoralul ? Vax, blocurile makedobolanzilor sunt unul langa altul, niet PUZ, niet PUD, wc-uiri publice ca-n Cluj Napoca nu avem, dar avem cutii din carton care la cutremur se vor duce jos toate iar blocurile lui Ceausescu vor ramane in picioare. Haaa,derbedeilor !
0
0
Cate toalete are scoala unde invata copiii dumneavoastra in Constanta? La noi e una pt baieti si una pt fete . Normal asa ceva? Daca unul se duce cu diaree si ceiallati trag apa dupa el va dati seama ca indicatiile dr Craiu sunt apa de ploaie. Minciuni ! Praf in ochi. Sunteti varza cu distantarea voastra la copii , cu mastile voastre ! O sa faceti focare in scoli incompetentilor!
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102