REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Un român, profesor de Boli Infecțioase, stabilit în SUA, spulberă toate veștile bune despre Omicron

Un român, profesor de Boli Infecțioase, stabilit în SUA, spulberă toate veștile bune despre Omicron

Replica API 30 noiembrie 2021 | 00:00 797

Un specialist român stabilit în SUA avertizează asupra evoluției noii tulpini a virusului SARS CoV-2 și spune că aceasta nu poate fi anticipată. A fi foarte optimist în momentul asta este destul de iresponsabil, este concluzia profesorului. Cristian Apetrei, profesor de Boli Infecţioase şi Microbiologie şi membru în Centrul pentru Cercetarea Vaccinului şi în Programul Postuniversitar în Microbiologie şi Imunologie de la Universitatea din Pittsburgh, SUA, susține că evoluția pandemiei nu poate fi anticipată, scrie Mediafax, citat de stiripesurse.ro.

„În ultimele două zile am citit în mod repetat afirmația că, deoarece nouă varianta Omicron nu pare a avea o patogenicitate foarte crescută, faptul că are o transmisibilitate mare e un lucru bun. Pentru că toată lumea se va imuniza rapid și în felul asta vom scăpa mai repede. Că ceea ce se întâmplă este ilustrarea a ceea ce este scris în cărțile de virologie, anume că pe măsură ce tulpinile își cresc transmibilibitatea, le scade patogenicitatea. Cu părere de rău, o să trebuiască să va dezamăgesc”, a anunțat Apetrei, pe Facebook.

Expertul susține că impactul modificărilor genetice asupra comportamentului virusului este foarte diferit de la un scenariu la altul. De asemenea, populația Africii de Sud este destul de diferită de populațiile europene, astfel încât nu se știe cum va evolua virusul în Europa. „Omicron pare a avea o transmisibilitate foarte mare. Și încărcături virale foarte mari. A fi foarte optimist în momentul asta este destul de iresponsabil. Că de obicei, cea mai bună atitudine este prudență. Masca. O spun cu toată responsabilitatea profesională, și îmi pun întreagă carieră jos: cine se mai opune în momentul asta purtării măștii în mod sistematic și corect este ori criminal ori cretin iremediabil. Și dacă nu-i convine, să mă dea în judecată”, a precizat Cristian Apetrei.

În ultimele zile, varianta Omicron a fost descoperită în numeroase țări din Europa.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920