REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
5.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Un şarpe i-a agitat pe locuitorii din Mangalia! Iată ce spun autorităţile locale

Un şarpe i-a agitat pe locuitorii din Mangalia! Iată ce spun autorităţile locale

Replica API 8 august 2018 | 15:40 1144

Imagini neplăcute pentru cei care nu sunt deloc prietenii reptilelor! În cursul zilei de marţi, 7 august a.c., o locuitoare a oraşului Mangalia a suprins şi fotografiat un şarpe de dimensiuni relativ mari care stătea pe iarbă, în zona sensului giratoriu din oraş.

click pe poză

Ce fac locuitorii atunci când observă un şarpe pe iarbă? Îl fotografiază! Asta s-a întâmplat în cursul zilei de ieri, 7 iulie a.c., în Mangalia, la sensul giratoriu din oraş. Aici, o mangaliotă a observat prezenţa unui şarpe de dimensiuni relativ mari care îşi făcea veacul în iarbă. Personajul principal a fost fotografiat şi urcat pe un grup de facebook, în locul unde reacţiile nu au întârziat să apară. “Trebuie să ştim în ce zonă ca să ferim copiii!”, a declarat o mămică din oraş, îngrijorată de ceea ce vede. Alţii fac haz de necaz şi se gândesc doar că ar putea să ajungă pe mesele din restaurantele din oraş, sub deviza “delicatese”: “Delicatese pentru restaurante... ar fi tare să apară în meniu carne de şarpe”, a declarat amuzat un alt locuitor al oraşului.

Contactat de reporterii Replica de Constanţa, viceprimarul oraşului Mangalia, Dragoş Anghelescu, a declarat că prezenţa şerpilor este oarecum firească, însă doar în condiţiile în care din punct de vedere geografic, oraşul se situază între ape. Lucrul acesta duce la prezenţa uneori a şerpilor în oraş. Cu toate acestea, potrivit viceprimarului de Mangalia, numărul sesizărilor cu privire la prezenţa şerpilor în oraş este în scădere faţă de anii anteriori.

“Nu ne mai confruntăm cu aceeaşi problemă cu care ne confruntam anii anteriori, ţinem sub control cât se poate de bine igienizarea în parcurile şi spaţiile verzi din oraş. Faptul că avem acţiuni de deratizare pentru rozătoare, pe lângă acţiunile pentru ţânţari ţi gândaci, nu cred că influenţează apariţia şerpilior sau reptilelor de altă natură. Să înţelegem şi să încercăm să prevenim. Nu vă îngrijoraţi, sunt cazuri izolate care apar foarte rar. Sunt 1-2 cazuri raportate într-un an de zile. Trebuie să luăm în calcul poziţia geografică. Avem lac , avem mlaştină.”, a declarat Dragoş Anghelescu, viceprimarul oraşului Mangalia.

Autorităţile locale recomandă cetăţenilor care se confruntă cu astfel de probleme, pentru soluţionare, să sesizeze Poliţia Locală Mangalia pe numărul Dispeceratului 0756. 201. 404.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
El.este sarpele
0
0
sa dea cu solutie de serpi ,,,,hahaha
0
0
plin de tantari, m..e
1
1
Actiuni pt tantari??? Care actiune domnule viceprimar??? Seara nu poti sa stai afara in parc de tantari.
5
0
Are dreptate ala de mai jos,e rupt de beat,nu vedeti cum se stramba!
3
0
Serpii astia mari din zona nu sunt periculosi,poate doar sa creeze repulsie unora. Periculosi cu adevarat sunt hotii dar si teparii,adica specii umanoide de tot rahatul, prezente si din pacate tolerate pe acilea.
17
0
Il stiu ,e un betiv,dar e baiat cuminte!
6
0
Saracul sarpe il fotografiaza animalele reduse mintal.
6
0
Este un sarpe saracule,chiorete,da click pe poza,amarule.
2
3
Politia Locala este abilitata sa prinda serpi la Mangalia?
10
0
In poza este un sarpe????
3
6
de la caldura si seceta ies, nu mai are loc nicio vietuitoare de atatia oameni. Serpii se hranesc cu rozatoare sunt f eficienti. Numai prostii se sperie, ma meltenilor de natura ati auzit? nu exista doar oameni exista si alte animale.
20
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614