REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Un secretar de stat, campion naţional la nepotism pe banii statului

Un secretar de stat, campion naţional la nepotism pe banii statului

Replica API 19 februarie 2015 | 00:17 3928

Evident, să fie doar o coincidenţă?

Evident, să fie doar o coincidenţă?

Cristian Mihai Marinescu şi Casandra Maria Marinescu

Nu ne e dat să vedem prea des familii atât de elitiste, capabile să ofere, în acelaşi timp, trei membri în posturi de conducere la stat, extrem de bine plătite. Noi, cei invidoşi din fire, am spune că e un caz de-a dreptul penal de nepotism, exagerat până şi pentru fetida politică românească. Bineînţeles, cei care i-au numit vor jura că au fost atenţi selecţionaţi, exclusiv pe baza înaltelor lor competenţe profesionale, ce-i drept, binecuvântaţi de o coincidenţă fericită. Ei sunt foarte discreţi de felul lor, dar noi considerăm că merită o mediatizare serioasă, ca exemplu de familie împlinită, alcătuită din superprofesionişti, impuls pentru cei mai puţin motivaţi să muncească şi ei dacă vor să ajungă la fel. Este vorba despre membrii familiei Marinescu din Sibiu, oraşul preşedintelui Klaus Iohannis, cel care a fost ales pentru noul suflu adus în politica românească. Nu ştim cum stau cu suflatul cei din neamul Marinescu, cert este că se pot lăuda cu o performanţă greu de egalat în România: tatăl, Romulus Marinescu, este şeful ADS Sibiu, fiul, Cristian Mihai Marinescu, este secretar general adjunct în Ministerul Transporturilor, iar fiica, Casandra Maria Marinescu, este detaşată la Ambasada de la Viena, pe oarece speţe de informaţii.

Romulus Marinescu (Sursa foto: oradesibiu.ro)

Spre deosebire de alţii, capul familiei Marinescu nu este seniorul, Romulus, ci fiul acestuia, Cristian Mihai. Născut în septembrie 1979, Cristian Mihai Marinescu este patron de presă, proprietar de pensiune (Pensiunea Alpina, din Păltiniş, netrecută în declaraţia de avere, dar pe care o promovează agresiv pe contul său de Facebook, unde găzduieşte numeroase evenimente politice ale partidului care l-a pus în funcţii), om de afaceri (cam ageamiu, din moment ce două din firmele sale, Atlanta Ind şi Atlanta Cluj au dat faliment, chiar dacă prima beneficiase şi de vreo 600.000 de lei fonduri europene şi de la stat pentru se dezvolta), politician dat afară din PSD Sibiu în 2007, când a cochetat cu PNL, pentru a ajunge ceea ce este şi acum, lider prin PC Sibiu, din partea căruia a şi candidat contra lui Klaus Iohanins, la primărie, în 2012. Marinescu este şi foarte cult, un motiv în plus care-l recomandă pentru ascensiunea profesională spectaculoasă a lui şi a membrilor familiei sale. Astfel, putem sesiza, spăşiţi, cum scrie omul „salar” într-una din primele sale declaraţii de avere, în 2012, înţelegând încă o dată că mai avem multe de învăţat pentru a fi la fel de merituoşi precum sibienii Marinescu.

Cristian Mihai Marinescu şi Maria Grapini

Sibianul Marinescu, în conducerea a 8 companii de stat, din care 3 la Constanţa

Pe baza competenţelor sale excepţionale, Cristian Mihai Marinescu este numit secretar general adjunct în Ministerul Transporturilor, funcţie pe care o ocupă cu onor şi în prezent. De fapt, funcţii, întrucât, pe lângă jobul din minister, somitatea sa trebui să conducă destinele a nu mai puţin de opt companii de stat. Marinescu este membru al CA la Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, membru în CA la Autoritatea Rutieră Română (ARR), membru în CA la CERONAV Constanţa, preşedintele comisiei de privatizare din cadrul Administraţiei Canalelor Navigabile SA Constanţa, preşedintele AGA de la CFR SA, preşedintele AGA de la GEI Palat CFR SA, preşedinte AGA la Telecomunicaţii CFR şi membru AGA la Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu. Un astfel de superprofesionist, de care am avut noroul să fie pus să vegheze cu înţelepciune la tot ce înseamnă transporturi în România, de la aeroporturi, la registrul auto, feroviar, maritim şi fluvial, este pe plătit chiar prea puţin pentru câte are pe cap: doar vreo 40.000 lei de la minister, plus alte peste 73.000 lei de la o parte din companiile enumerate, că nu a declarat veniturile în toate cazurile.

Cristian Mihai Marinescu şi Robert Negoiţă

Seniorul Marinescu a fost director în Primăria Sibiu, acum e şef ADS. Sora Casandra este angajat SRI şi viceconsul la Viena

Ultrameseriaşul Cristian Mihai nu este însă singurul şef la stat din familia sa, după cum spuneam. Tatăl lui, Romulus Marinescu, născut în octombrie 1951, este cam din aceeaşi perioadă cu fiu-său director în cadrul ADS Sibiu, după o lungă carieră de directoraş prin Primăria Sibiu. Mezina familiei Marinescu are însă cel mai frumos job dintre toate, chiar dacă nu este chiar atât de discretă cum i-ar sta bine unui angajat SRI. Născută în septembrie 1986, Casandra Maria Marinescu a fost numită în februarie 2013 pe funcţia de viceconsul în cadrul Ambasadei României de la Viena, tânăra de 28 de ani fiind încadrată în Serviciul Român de Informaţii, potrivit propriei declaraţii de avere. Casandra are o relaţie foarte apropiată cu fratele său de la Transporturi, Cristian Mihai, cei doi împărţind aceleaşi firme şi mergând împreună cât pot de des la meciuri pe Arena Naţională, la mare ori la pensiunea pe care o deţin la Păltiniş.

Mihai Cristian Marinescu şi Petre Roman

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cine poate,oase roade,cine nu,nici carne moale
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218