REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Un şef de la RAJDP a încasat, pe blat, salariu şi pensie timp de un an de zile. În paralel, regia închiria şi maşini de la firma sa

Un şef de la RAJDP a încasat, pe blat, salariu şi pensie timp de un an de zile. În paralel, regia închiria şi maşini de la firma sa

Replica API 24 septembrie 2015 | 16:16 1073

Golănie penală

Golănie penală

Gheorghe Niculae

Gheorghe Niculae, fostul director juridic, apoi comercial al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa, în prezent preşedinte al noului Consiliu de Administraţie (CA) al regiei, este unul din cele mai flagrante cazuri de corupţie ale momentului, din instituţiile judeţene. Cel puţin aşa vor să ne convingă surse din cadrul RAJDP, foarte probabil din partea fostului director general Adrian Gâmbuţeanu.Fostul lider PRM a încasat timp de un an de zile atât salariul de la RAJDP, cât şi indemnizaţia de revoluţionar, la care s-a adăugat însă şi pensia, după ce Gheorghe Niculae s-a pensionat pe blat, în 2014, „uitând” să spună acest lucru şi superiorilor săi.

În paralel, a continuat să facă ce ştia deja de atâţia ani, respectiv să închirieze maşinile firmei sale către RAJDP, pe care o fura astfel de două ori. Numai prin încasarea ilegală, în paralel, a salariului şi pensiei, Niculae a prejudiciat RAJDP cu circa 70.000 de lei, bani pe care, în mod normal, ar trebui acum să-i dea înapoi. Suma reprezintă însă un mizilic pe lângă milioanele de lei pe care regia le-a plătit firmei sale.

Gheorghe Niculae, în vârstă de 62 de ani, a ieşit oficial la pensie pe 18.09.2014, potrivit deciziei 355894, ataşate, a Casei Judeţene de Pensii Constanţa, cu patru ani mai devreme înaintea vârstei legale întrucât are certificat de revoluţionar. Potrivit documentului, Niculae a început să primească pensie de la stat începând cu data de 22.07.2014, câte 1.945 de lei pe lună, la care se adaugă încă alţi 2.000 lei reprezentând indemnizaţia de revoluţionar. Problema este că Gheorghe Niculae nu a anunţat conducerea RAJDP asupra pensionării sale, aşa cum era obligat s-o facă, astfel încât, timp de un an de zile a continuat să încaseze şi salariul de director al regiei, de circa 5.000 de lei.

Potrivit legii, după era anunţată oficial în acest sens, RAJDP trebuia să-i desfacă lui Niculae contractul de muncă, iar acesta avea posibilitatea apoi de a face o cerere de reîncadrare, ca pensionar. Ocupat să închirieze utilajele firmei sale regiei care-i plătea, oricum ilegal, salariul, Gheorghe Niculae n-a făcut acest lucru. Aşa s-a ajuns în situaţia halucinantă ca RAJDP să afle, efectiv, pe surse, că directorul său e pensionar, motiv pentru care a făcut, pe 14.05.2015, o solicitare către CJP Constanţa pentru a primi lămuriri oficiale. Solicitarea are confirmare de primire pe data de 15.05.2015, dar şefa instituţiei, Corina Samoilă, la îndrumările conducerii Consiliului Judeţean Constanţa, din câte se zice, a rătăcit răspunsul sau pur şi simplu n-a considerat necesar să-l ofere.

Abia la începutul lui septembrie 2015 apare şi decizia de pensionare a lui Gheorghe Niculae, semnată, după un an de zile, de fostul director general Adrian Gâmbuţeanu. Pe 18.09.2015, lui Gheorghe Niculae i-a încetat contractul de muncă, dar fostul director nu rămâne pe drumuri, ci este reşapat ca preşedinte al noului Consiliul de Administraţie de la RAJDP. După infracţiunile comise, ba cu pensionarea pe blat, ba cu maşinile închiriate regiei, Gheorghe Niculae reprezinta, evident, personajul şantajabil perfect pentru îndeplinirea ordinelor celor care l-au pus în această funcţie.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218