REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Un şofer a ÎNCERCAT să dea MITĂ poliţiştilor, în Constanţa!

Un şofer a ÎNCERCAT să dea MITĂ poliţiştilor, în Constanţa!

Replica API 27 iunie 2019 | 02:53 1053

În loc să suporte consecințele unei amenzi, a preferat să treacă de limitele impuse de lege și să ajungă în punctul de a fi cercetat penal. Este vorba despre un bărbat care a încercat să ofere mită polițiștilor.

Totul s-a petrecut în noaptea de marți spre miercuri, 25 spre 26 iunie, în jurul orei 23.00, la Năvodari. Oamenii legii au oprit în trafic mai multe autovehicule, fiind vorba despre o acțiune care va avea loc tot mai des, mai ales pe timp de vară. Printre șoferii verificați s-a aflat și unul care nu avea actele solicitate la el. Întrucât oamenii legii, după ce l-au verificat în sistem, au mers pentru a întocmi un proces verbal de contravenție. Însă, bărbatul nu a stat pe gânduri și, potrivit informațiilor noastre, a mers după ei, încercând să-i convingă să primească o sumă de bani și să uite complet ce s-a întâmplat. Numai că aceștia au anunțat organele competente, iarîn cauză a fost declanșată o anchetă.

Potrivit Art. 290 di Noul Cod Penal, conform legeaz.net, darea de mită (1) Promisiunea, oferirea sau darea de bani ori alte foloase, în condiţiile arătate în art. 289, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani. Fapta prevăzută în alin. (1) nu constituie infracţiune atunci când mituitorul a fost constrâns prin orice mijloace de către cel care a luat mit. Mituitorul nu se pedepseşte dacă denunţă fapta mai înainte ca organul de urmărire penală să fi fost sesizat cu privire la aceasta. Banii, valorile sau orice alte bunuri date se restituie persoanei care le-a dat, dacă acestea au fost date în cazul prevăzut în alin. (2) sau date după denunţul prevăzut în alin. (3). Banii, valorile sau orice alte bunuri oferite sau date sunt supuse confiscării, iar când acestea nu se mai găsesc, se dispune confiscarea prin echivalent.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asa, si daca nu are actele la el, dar e verificat online si e in regula, unde p1m e contraventia? Dati legea mai incet ba dezaxatilor - faceti bani din cacaturi administrative fara rusine in timp ce cazurile grave sunt ignorate din lipsa de probe, de apa de ploaie, de p1m...
1
0
Are voie?????
0
0
Ce e nou in asta? Sa veniti sa vedeti cum se circula in GMS spre navodari!
0
0
Dau eu unul miscu dumitru.
0
0
Ce stiri sunt astea? Dati numele pulitistilor
0
2
farurile de ceata pot fi folosite ca lumini de zi
0
6
Au uitat sa precizeze cata spagau iau politistii rutieri sa lase liberi soferii cu folii negre pe geamurile lateral fata si parbriz si babuinii care merg cu farurile de ceata aprinse non stop... Si cand merg la Politia Rutiera pe Bratianu observi doar masini personale ale politistilor cu folii neomologate aplicate... Legea este tocmeala la Constanta domnilor politisti? Codul Rutier pentru voi si pentru cefe late este optional?
6
3
Daaaa, si politistii nici nu iau mita... Sunt cei mai cinstiti oameni de pe fata pamantului. Nu le este rusine, ca au niste specimene printre ei.....
19
5

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614