REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Un șomer, propus administrator la Nuclearelectrica

Un șomer, propus administrator la Nuclearelectrica

Replica API 12 aprilie 2017 | 09:47 715

O nouă culme de înţelepciune

O nouă culme de înţelepciune

Nuclearelectrica va avea de pe 24 aprilie un nou Consiliu de Administraţie, iar cei şapte viitori administratori ai societăţii de stat care operează Centrala Nucleară de la Cernavodă vor fi numiri 100% politice, fără nici cea mai vagă legătură cu industria nucleară. Culmea înţelepciunii guvernamentale este că unul din cei vor fi plătiţi cu peste 9.100 lei pe lună va fi scos, literlamente, din foame, din moment ce, la această dată, este şomer.

Din actualul CA al Nuclearelectrica, doar directorul general Daniela Lulache şi funcţionarul-minune Nicolae Bogdan Codruţ Stănescu, cel cu 25 de funcţii la stat, au mai fost propuşi pentru un mandat de administrator, din partea unor acţionari minoritari. În rest, Ministerul Energiei a venit cu şase propuneri dintre cele mai bizare. Astfel, Eva Georgeta Andreaş este de mai puţin de o lună angajată la cabinetul premierului Sorin Grindeanu, cei doi fiind vechi colegi de muncă, din perioada când premierul conducea Consiliul Judeţean Timiş. Viitoarea administratoră a Nuclearelectrica va veghea asupra industriei nucleare pe baza studiilor sale superioare dobândite la Universitatea Europeană „Drăgan” din Lugoj. Ionuţ Mişa, o altă propunere pentru CA-ul Nuclearelectrica, este secretar de stat în Ministerul Finanţelor, fost director general al Direcţiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili din ANAF. Secretar de stat, dar la Ministerul Energiei, este şi Robert Tudorache, altă propunere pentru şefia Nuclearelectrica, calificat prin prisma funcţiei sale de şef ALDE Piteşti.

Doi profesionişti, scăpaţi din „greşeală” pe lista candidaţilor

Cristian Gentea trebuie să fie o scăpare a celor din Ministerul Energiei, din moment ce omul chiar are studii şi experienţă în domeniul nuclear, fiind cercetător ştiinţific şi director adjunct de Securitate Nucleară, la Sucursala Cercetări Nucleare Piteşti. Şi Florin Constantin Tătar pare a fi o „eroare” a guvernanţilor, întrucât candidatul pentru CA-ul Nuclearelectrica a fost preşedintele Agenţiei Nucleare şi Deşeuri Radioactive, a ocupat diverse funcţii în Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare, Nuclearelectrica, CNE Cernavodă şi ICN Piteşti. Am lăsat la urmă cel mai „meseriaş” pe care îl putea inventa Ministerul Energiei pentru a conduce industria nucleară din România. Cristian Romuls Anton este un cuminte membru ALDE, care a candidat fără succes la Consiliul General al Capitalei, este fost consilier al preşedintelui ANAF, fost consilier în Ministerul Economiei şi, de mai bine de un an de zile, fără nici un loc de muncă, deci şomer cu acte în regulă.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai , ce , Lulache este de meserie ? A fost coarda lui Tariceanu si a mai multor sacali din PNL-PSD-PDL-ALDE ...
2
0
Fereasca Dumnezeu , Ionut Misa cel prostanac pe ce functii se lafaie ! Era vai de capul lui cel gol cand era un simplu inspector prin C-ta . A supt sosetele ca lumea prin PSD .
2
0
cine ii recomanda? familia? sau ai cui sunt?
8
0
O MARE BATAIE DE JOC.
10
0
Daca un om a ramas fara loc de munca,deci este somer,inseamna ca respectivul gata,e ca si alimentele alterate? Pai somerii sunt comparati cu,de exemplu ,cei care sunt impostori si chinuiesc Romania? Inteleg,e naspa sa numesti niste oameni mici pe functii mari,indiferent din ce motive,dar a fi somer nu inseamna a fi infractor,dimpotriva,milioanele de someri exista din cauza infractorilor care au ucis economia tarii.
13
4
Daca tot se afla un somer printre propuneri,sa se scoata locurile la vreun targ de ocupare a locurilor de munca de catre AJOFM!Sa aiba si alti someri sansa asta!
20
0
Saraca tara Romania! Oricum cred ca va veni momentul in care cineva va plati nota de plata
20
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614