REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Un somn de proastă calitate afectează recurența ulcerului gastric

Un somn de proastă calitate afectează recurența ulcerului gastric

Replica API 9 noiembrie 2020 | 00:00 929

Potrivit unui studiu publicat în "Journal of American Geriatrics Society", un somn de proastă calitate, cu multe întreruperi, contribuie la recurentă ulcerului peptic.

Insomniile și, în general, somnul de slabă calitate, afectează o treime dintre toți adulții în vârstă și pot fi cauzate de manifestarea simptomelor multiplelor patologii, de la infecții urinare la boli neurologice, cardiace, reumatismale. În plus, calitatea somnului și adormirii sunt influențate și de utilizarea diferitelor medicamente, cu reacții secundare, lipsa activității fizice de peste zi, dar și de modificările comportamentului somnului, specifice înaintării în vârstă, scrie doc.ro.

Ulcerele cauzate de Helicobacter Pylori sunt, de asemenea, frecvente la vârstnici. Datorită dezvoltării tratamentelor pentru infecțiile cu Helicobacter Pylori, metodelor precise de investigare și monitorizarea prezenței bacteriei, și rată ulcerelor peptice recurente a scăzut. Cu toate acestea, nu se explică de ce la unii oameni reapare afecțiunea.

Gengzhen Chen, medic la Colegiul Medical Shantou University, din provincia Guangdong din China, și colegii săi au proiectat un studiu pentru a-și testa ipoteza că există și alți factori pe lângă Helicobacter Pylori care ar putea provoca recurentă ulcerului peptic - și că insomniile și somnul slab ar putea fi printre aceștia.

În acest scop, cercetătorii au studiat 1.689 de pacienți cu ulcer peptic cu Helicobacter Pylori care au primit tratament timp de 10 zile, urmat de o terapie anti-ulceroasă timp de 4 săptămâni. La patru săptămâni după terminarea tratamentului, pacienții au fost testați și examinați pentru a se vedea dacă ulcerul s-a vindecat.

Cercetătorii au raportat că la 1.538 de pacienți s-a realizat eradicarea Helicobacter pylori și că ulcerul peptic s-a vindecat. Acești participanți au fost apoi înscriși într-un studiu privind monitorizarea calității somnului. Participanții au avut vârstă de aproximativ 69 de ani și o greutate corporală normală.

Cei care au înregistrat o recurentă a ulcerului peptic au prezentat un procent mai mare de prezența a unor boli cardiace, diabet și consum excesiv de alcool, decât cei care nu au avut recurentă ulcerului gastric. De asemenea, au avut nevoie de mai mult timp să adoarmă, au dormit prost, s-au trezit de mai multe ori în timpul nopții și și-au autoevaluat somnul că fiind de o calitate proastă, în comparație cu participanții care nu au prezentat recurentă ulcerului gastric.

Cercetătorii au concluzionat că o proastă calitate a somnului pare, într-adevăr, să contribuie la reapariția ulcerului peptic. Ei au sugerat că descoperirile lor subliniază importantă tratării și prevenirii adecvate a problemelor de somn la adulții în vârstă cu ulcere peptice infectate cu Helicobacter Pylori.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367