REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Un student s-a filmat în timp ce amenința cu moartea un profesor. Ce a pățit tânărul „teribilist”

Un student s-a filmat în timp ce amenința cu moartea un profesor. Ce a pățit tânărul „teribilist”

Replica API 3 iunie 2020 | 19:16 1541

Reprezentanţii Universităţii Alexandru Ioan Cuza (UAIC) din Iaşi au anunţat, miercuri, că au demarat o anchetă internă şi intenţionează să exmatriculeze un student care a ameninţat cu moartea un cadru didactic, prin intermediul unei filmări devenite virale.

Adrian Iftene, decanul Facultăţii de Informatică din cadrul UAIC din Iaşi, a declarat că, în urma unui gest de teribilism, un student riscă să fie exmatriculat pentru că a adresat ameninţări cu moartea la adresa unui cadru didactic asociat, care este profesor de laborator. Cazul studentului a fost discutat în Consiliul de Administraţie al facultăţii, urmând ca decizia exmatriculării acestuia să fie luată de reprezentanţii UAIC.

"La Facultatea de Informatică aveam planificat de câteva zile un Consiliu de Administraţie, dar pe ordinea de zi a apărut un punct nou care vizează un student care a făcut un filmuleţ devenit ulterior viral pe reţelele de socializare. Evident, propunerea din partea mea a fost să exmatriculăm studentul care a produs şi realizat filmuleţul. Nu putem fi toleranţi în astfel de situaţii, nici conducerea facultăţii, nici conducerea universităţii. Colegii m-au susţinut în această decizie. Am avut unanimitate. Şi studenţii din Consiliul facultăţii au dezaprobat filmuleţul făcut de colegul lor, care avea un conflict cu un coleg mai tânăr deoarece nu primise la timp o anumită notă", a declarat jurnaliştilor Adrian Iftene, scrie Agerpres, citând bzi.ro.

Decanul a spus că a discutat cu tânărul student implicat. În timpul discuţiei, studentului i s-a adus la cunoştinţă propunerea de exmatriculare din cauza faptei sale reprobabile.

"El şi-a recunoscut fapta, şi-a dat seama de greşeala făcută, mi-a trimis mail personal prin care îşi cerea scuze faţă de neplăcerea creată profesorului nostru mai tânăr, facultăţii, universităţii, dar a înţeles decizia pe care o vom lua şi motivaţia pentru care luăm această decizie. Cred că cel mai mult a fost teribilism. Ei trebuiau să primească nişte note, notele nu le-a primit pentru că nu a trimis unde trebuie soluţia. Aşa se mai întâmplă în mediul online, dar sunt multe forme de a trimite soluţiile către profesori. Soluţia nu a ajuns pe canalul pe care îl aştepta profesorul, nota a întârziat să apară. Titularul de curs a afirmat că urmau să se evalueze şi soluţiile pentru probleme care nu au ajuns prin metoda clasică de trimitere", a declarat decanul Facultăţii de Informatică.

El a precizat că acesta este primul student din cadrul facultăţii care ameninţă cu moartea un profesor, motiv pentru care l-a sfătuit pe cadrul didactic în cauză să depună o reclamaţie la poliţie.

"Din câte ştiu, nu prea am mai avut astfel de situaţii. Din câte ştiu, regulamentul precizează foarte clar litera cu care este exmatriculat un student atunci când săvârşeşte o abatere. Dacă va fi exmatriculat cu litera propusă de noi, el riscă să nu mai poată fi reînmatriculat niciodată la universitatea noastră. Am vorbit cu profesorul şi l-am încurajat să depună o plângere la poliţie. În astfel de situaţii trebuie anunţate şi organele de anchetă", a mai spus Adrian Iftene.

Update:

Studentul din anul I a fost exmatriculat. Reprezentanţii instituţiei de învăţământ superior spun că tânărului nu i se va mai permite să se reînmatriculeze la Universitatea Alexandru Ioan Cuza.

Video: AICI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai ce student daca nu are neuroni?Cum sa postezi asa ceva cand sti ce te asteapta?Deci asta are inteligenta unei muste de rahat.Cum dzeu a ajuns asta la facultate?Cu ce spagi si la verificat cineva daca are studii ,macar 8 clase ?Deci in era ceausista daca nu aveai o anumita medie la terminarea scolii gimnaziale.ajungeai tractorist sau camionagiu sau cu bacalaureat vanzator la magazin alimentar.Acum daca ai fost corigent sau repetentul clasei ajungi inginer sau mai rau medic dentist.
0
1
Se i-au spagi grase la Ovidius UMC Academie ANR, toti profesorii sunt multimilionari si tot i-au spagi de la studenti analfabeti, unii nici nu pot sa scrie drept.
4
4
Draga studentule. Te rog ca alta data sa trimit mai intai banii in contul tovarasului profesor cu confirmare de primire si mai apoi sa gasesti canalul care trebuie sa-i trimiti si solutia, in caz contrar e ca si cum te-ai pisha impotriva vantului. Coruptia profesorala este o necesitate, deci nu o ignora. Orice asemanare cu realitatea e pur intamplatoare, aviz amatorilor. Nu intra in panica, in ziua de azi doar daca nu vrei nu devi student, important este sa ai bani sa-ti platesti darile obligatorii si zeciuilala la stapani, adica la profesori, ce vrei sa moara de foame intr-un stat de drept ?
0
8
Student??? Iti dai seama ca daca nu publica tampeniile din capul lui, poate termina cumva facultatea si ajungea sef sau chiar politician, ministru... deh avea diplome. Destui ca el sunt cauza decaderii societatii de la noi .
10
3
...adica ...UN..GOLAN DIN ROMANIA...
12
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614