REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Un subcomisar de la Poliţia Transporturi Constanţa, acuzat de instigare la dare de mită

Un subcomisar de la Poliţia Transporturi Constanţa, acuzat de instigare la dare de mită

Replica API 9 octombrie 2014 | 23:14 298

Administra societatea soţiei

Administra societatea soţiei

Iordache Marius Laurenţiu, subcomisar de poliţie din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa, se află sub control judiciar, fiind cercetat pentru instigare la dare de mită dar şi pentru faptul că ar fi administrat societatea comercială a soţiei.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpatul Iordache Marius Laurenţiu, subcomisar de poliţie din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa, în cauză rezultând suspiciunea rezonabilă că acesta a săvârşit, infracţiunile concurente de efectuare operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia în scopul obţinerii pentru sine de bani şi bunuri necuvenite (două fapte), instigare la dare de mită. În ordonanţa de dispunere a controlului judiciar, procurorii au reţinut că, la data de 15 septembrie 2014, inculpatul Iordache Marius Laurenţiu i-ar fi solicitat unui persoane, şofer pe camion, să ofere o sumă neprecizată de bani unor funcţionari ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, pentru ca aceştia să nu îl sancţioneze contravenţional la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Persoana respectivă s-a conformat solicitării, însă a fost refuzat de către agenţii constatatori. Din cercetări a mai rezultat că inculpatul Iordache Marius Laurenţiu, încălcând regimul incompatibilităţilor în raport cu funcţia deţinută, a administrat, în fapt, firma la care asociat unic şi administrator este soţia sa. Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte mai multe obligaţii, precum să se prezinte la organul de urmărire penală ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat, să nu depăşească teritoriul României, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului competent, să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menţionate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar. „Inculpatului Iordache Marius Laurenţiu i s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Direcţiei Generale Anticorupţie şi a Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă. Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, au precizat procurorii DNA.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367