REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Un tânăr a fost împuşcat în cap, iar altul în picior, după ce au fost prinşi la furat din vagoane

Un tânăr a fost împuşcat în cap, iar altul în picior, după ce au fost prinşi la furat din vagoane

Replica API 4 iunie 2012 | 00:00 199

Focuri de armă în Port şi în Palas

Focuri de armă în Port şi în Palas

Un tânăr de 17 ani a ajuns de urgenţă la spital, în urmă cu două nopţi, după ce a fost împuşcat în cap de un agent de pază din Portul Constanţa. S-a întâmplat sâmbătă noapte, când mai mulţi indivizi de etnie romă, printre care şi cel de 17 ani, au încercat să fure fier vechi din vagoanele unei garnituri aflată în Portul Constanţa. Aceştia reuşiseră să deschidă un vagon, iar la un moment dat, activitatea lor a fost întreruptă de agenţii de pază. Aceştia au scos armele şi i-au somat, iar hoţii au încercat să fugă, nu înainte de a riposta, aruncând cu pietre.

Au fost trase, astfel, câteva focuri de avertisment în plan vertical, însă, văzând că hoţii nu se supun somaţiei, unul dintre ei a ţintit şi a tras în direcţia grupului de hoţi cu un pistol neletal, cu bile de cauciuc. Astfel, unul dintre aceştia a fost împuşcat în cap, dar a reuşit să fugă împreună cu ceilalţi. După circa o oră de la incident, acesta s-a dus la Spitalul Judeţean, întrucât simţea dureri mari la nivelul capului. Actualmente starea lui este stabilă, urmând a fi audiat de oamenii legii.

Incident similar

Cu o noapte înainte, un incident similar s-a petrecut în zona Palas. De data asta poliţiştii de la Transporturi au tras cu arma, după nişte hoţi care furau uree din vagoanele CFR. Oamenii legii au surprins un grup de hoţi care tocmai se pregăteau să dea atacul la vagoanele CFR încărcate cu uree. Numai că hoţii nu ştiau că poliţiştii erau pe urmele lor, iar în momentul în care au deschis primul vagon, poliţiştii, îmbrăcaţi în salopete, au scos armele şi i-au somat. Hoţii au fugit de la faţa locului, fiind urmăriţi de poliţişti, care au tras, iniţial, 2 focuri de avertisment în plan vertical, apoi unul în direcţia hoţilor. Unul dintre hoţi a fost nimerit în picior. "Noi aveam indicii că hoţii au început din nou să dea atacul la vagoane. Unul dăduse drumul la îngrăşăminte dintr-un vagon, dar nu ştia că avem poliţişti îmbrăcaţi în muncitori. Unul dintre hoţi a fost împuşcat în picior şi îl căutăm în continuare. Deocamdată nu a apărut pe la nici un spital", ne-au declarat surse din cadrul Poliţiei Transporturi Constanţa.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367