REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Un tânăr care vindea etnobotanice a ajuns la închisoare: nu a ţinut cont de măsurile dispuse de instanţă

Un tânăr care vindea etnobotanice a ajuns la închisoare: nu a ţinut cont de măsurile dispuse de instanţă

Replica API 5 mai 2018 | 00:00 212

Mihai Daniel Bîcu a ajuns după gratii! Acesta a fost condamnat, în 2017, la 5 luni cu suspendare pentru efectuare neautorizată de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive (etnobotanice), dată la care instanța a dispus mai multe obligații în sarcina sa. Și se pare că nu le-a respectat, motiv pentru care i-a fost revocată suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei.

Un echipaj de jandarmerie din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa – Detaşamentul nr. 8 Cernavodă și polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției orașului Cernavodă, la data de 3 mai a.c., au depistat un bărbat, de 26 de ani, din Cernavodă, pe numele căruia Tribunalul Constanța a emis un mandat de executare a pedepsei de 5 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de efectuarea neautorizată de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Bărbatul a fost escortat și introdus în Penitenciarul Poarta Albă. Este vorba despre Mihai Daniel Bîcu, care a fost trimis în judecată, la Tribunalul Constanța, pe 3.05.2016, pentru combaterea produselor etnobotanice - Legea 194/2011. Pe 18.04.2017 a fost condamnat la 5 luni cu suspendare. Astfel, magistrații au decis ca, pe durata termenului de supraveghere, inculpatul să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Constanţa la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d)să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art.93 alin.2 lit. lit.a Cod penal,impune inculpatului, ca pe durata termenului de supraveghere ,să urmeze un curs de pregătire şcolară sau de calificare profesională.

În baza art.93 alin.2 lit. lit.d Cod penal, impune inculpatului, ca pe durata termenului de supraveghere, să nu părăsească teritoriul României,fără acordul instanţei. În baza art.93 alin.3 Cod penal, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul are obligaţia de a presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate ,nu poate presta această muncă, pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei Municipiului Constanța – Direcția de Gospodărire Comunală - sau la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sfântul Apostol Andrei Constanţa.

Nu a respectat obligațiile și a ajuns la închisoare

”Serviciul de Probaţiune Constanţa are obligaţia să sesizeze instanţa, dacă: a) au intervenit motive care justifică fie modificarea obligaţiilor impuse de instanţă, fie încetarea executării unora dintre acestea; b)inculpatul nu respectă măsurile de supraveghere sau nu execută, în condiţiile stabilite, obligaţiile care îi revin.

Atrage atenţia inculpatului Bîcu Mihai Daniel asupra dispoziţiilor art.96 alin.1 şi alin.4 Cod penal, în sensul că, dacă pe parcursul termenului de supraveghere, cu rea-credinţă, nu respectă măsurile de supraveghere sau nu execută obligaţiile impuse de instanţă, precum şi în cazul în care pe durata termenului de supraveghere săvârşeşte o nouă infracţiune, instanţa revocă suspendarea şi dispune executarea pedepsei”, potrivit minutei judecătorești.

Și se pare că nu a respectat obligațiile, motiv pentru care, pe 28.03.2018, judecătorii au admis sesizarea formulată de Serviciul de Probaţiune Constanţa și au dispus revocarea suspendării sub supraveghere a executării pedepsei de 5 luni. ”Dispune executarea de către condamnatul Bîcu Mihai-Daniel a pedepsei de 5 luni închisoare aplicată prin sentinţa penală nr 154/2017 a Tribunalului Constanţa, şi emiterea mandatului de executare a pedepsei la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri”, se mai arată în minută.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un gunoi care ciordeste de peste tot si politia nu ii face nimic
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367