REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Un TÂNĂR din MEDGIDIA, ACUZAT de o FAPTĂ pe care NU a COMIS-O: Nici NU era în ȚARĂ!

Un TÂNĂR din MEDGIDIA, ACUZAT de o FAPTĂ pe care NU a COMIS-O: Nici NU era în ȚARĂ!

Replica API 12 ianuarie 2021 | 00:14 5437

Memet Samir, în vârstă de 20 de ani, din Medgidia, a fost cercetat și trimis în judecată, la Judecătoria Constanța, pentru tâlhărie calificată. Însă, iată că, după 2 ani în care dosarul s-a aflat în instanță, inculpatul a fost achitat, pe motiv că nici nu se afla în țară la data comiterii faptei. Decizia nu este definitivă, urmând ca apelul să se judece pe 18.02.2021.

Prin actul de sesizare s-a reținut că. în data de 9.08.2015, în jurul orei 11:45, Memet Samir, împreună cu alți doi bărbați, prin smulgerea gratiilor și forțarea ferestrei de acces în balconul apartamentului părții civile, au pătruns în interior de unde au sustras bijuterii din argint în valoare de 1000 lei, iar în momentul în care au fost surprinși de un martor, pentru a-și asigura scăparea, au împins peste acesta grilajul metalic, ducând la dezechilibrarea și căderea martorului la nivelul solului.

Era arestat în Spania

La termenul din 12.03.2020 inculpatul a învederat instanței că în perioada în care se presupune că ar fi săvârșit infracțiunea nu se afla în România, era arestat în Spania. Ca urmare a celor precizate de inculpat, instanța a efectuat mai multe comisii rogatorii pentru a lămuri situația de fapt. Astfel, din înscrisurile primite de la autoritățile competente din Spania reiese că inculpatul a fost sancționat cu 12 luni de detenție în regim închis, 5 luni de detenție în regim semideschis, urmat de 3 luni de măsuri de probațiune. De asemenea a fost supus unei măsuri preventive timp de 74 de zile începând cu 02.08.2015 și până la 14.10.2015. Conform înscrisului aflat la fila 158 de fond, la data de 09.08.2015 inculpatul era internat în centrul Teresa de Calcuta.

click pe imagine

Pentru ultimul termen de judecată, instanța a solicitat autorităților din Spania să trimită documentele de identificare ale inculpatului, pentru a verifica dacă este aceeași persoană ca inculpatul din prezenta cauză. Astfel, s-au primit la dosar fișa cu amprentele inculpatului, precum și o copie de pe pașaportul utilizat în Spania de inculpat pentru a se identifica. În urma analizei datelor din pașaport, instanța reține că inculpatul din prezenta cauză este aceeași persoană cu cea reținută de autoritățile din Spania și despre care s-a stabilit deja că la data de 09.08.2015 se afla în centrul de detenție Teresa de Calcuta.

Astfel, instanța de fond l-a achitat pe Memet Samir. Urmează a se judeca apelul.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
NCP: NEGLIJENTA IN SERVICIU
0
0
Sa-l bage la racoare anticipat
2
1
Cezara tu ceri despagubiri daca nu iti incape in gura?
1
1
pai acum sa ceara despagubiri
3
5
Pentru astfel de porcarii facute de procurori si militieni e necesar un departament special model DNA de cercetare si pedepsire a acestor papagali care pedepsesc oameni nevinovati.
5
1
Omu e o secatura. Trebuie sa stea in puscarie indiferent de tara in care se afla. Un glont i-ar curma mizeria de viata si ar salva o gramada de bani publici cu intretinerea lui in puscarie.
7
2
Asta inainte sa ajunga la instanta a trecut pe la parchet. Daca nu a convins nici procurorii ca e nevinovat inseamna ca ceilalti participanti la fapta ziceau ca a foat si el iar el nu avea hartii ca sa dovedeasca cele afirmate. Nu poti invinovatii politistii care au posibilitati reduse de comunicare cu autoritati straine. Dar poti invinovatii procurorul care in loc sa verifice a trimis dosarul in instanta fara sa disjunge pentru ala. Si mai poate fi invinovatit avocatul care a luat banii degeaba de la stat sau inculpat si nu a venit cu probe in aparare. Bine ca si a facut treaba judecatorul.
3
1
politisti obligati la despagubiri da sa ii usture sa ramana fara case si sa plateasca pana cand mor si dati afara din politie
6
9
nu putea sa fure in tara ca era arestat pentru furt afara, harnic om!
11
3
A avut noroc ca altfel te baga astia in puscarie si nevinovat
14
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614