REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Un tânăr din Spania, mesaj de 1 Decembrie pentru România: “Mamaia este Ibiza de România”

Un tânăr din Spania, mesaj de 1 Decembrie pentru România: “Mamaia este Ibiza de România”

Replica API 2 decembrie 2015 | 00:42 161

Ce apreciază străinii la ţara noastră

Ce apreciază străinii la ţara noastră

Filiala Rusia a Ligii Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) a strâns mesaje din întreaga lume, fiind vorba de motive pentru care merită să iubeşti România! Mai exact, tinerii din alte ţări au scris câte ceva pe o foaie de hârtie şi s-au fotografiat. Aşa a făcut şi Carlos, din Spania, care a spus că apreciază ţara noastră întrucât Mamaia este varianta românească a Ibizei.

Toate fotografiile au fost postate pe Facebook. Astfel, Bashar din Siria a spus: „România pentru că toţi trăiesc în pace!, pe când Anton din Suedia susţine că avem medici grozavi. De asemenea, Viviana şi Liza din Columbia apreciază România pentru că oricine are acces la educaţie iar Katharina din Germania susţine că facem parte dintr-o ţară „open minded”. Nici Mongolia nu lipseşte din peisaj, Nora spunând că România îţi va sări mereu în ajutor atunci când vei da de necazuri. Cât despre francezi, Arnaud a spus că Gheorghe Pănculescu şi Gustave Eiffel au construit turnul Eiffel, pe când Pedro din Chile apreciază dansurile noastre populare, pe care le consideră mai bune faţă de o oră de cardio, iar un tânăr din India aminteşte de faptul că Ion Cantacuzino a salvat lumea de la holeră.

Totodată, Emre din Turcia a scris: „România pentru că, atunci când consumi băuturi alcoolice pe Transfăgărăşan te simţi ca-n Fast and Furious. Şi mesaje au fost multe însă nu trebuie să omitem faptul că Rusia apreciază România întrucât... e casa lui Dracula iar Macedonia apreciază româncele întrucât ştiu să petreacă. Bineînţeles că nu au lipsit nici ironiile, postate prin intermediul mesajelor. Astfel, la partea cu medicii, cetăţeni străini au scris că sunt medici buni în România, dar lucrează în Suedia sau în alte ţări pentru că salariile sunt proaste şi sistemul medical e sărăcăcios.

„Ei au doctori buni, nu spitale bune!”, a postat Alex Bodi. La secţiunea cu educaţia, comentariile au explodat! Aici sunt foarte multe păreri cu privire la faptul că nu este adevărat că oricine are acces la educaţie. „În teorie, poate! Absolut fals!”, este unul dintre comentarii. Nici la mesajul Germaniei, care se referea la democraţie, nu au lipsit replicile: „Ce amuzant, open-minded..., bună glumă!”. Ajungem şi la partea cu staţiunea Mamaia, mesajul venind din partea lui Carlos din Spania, acolo unde oamenii chiar s-au amuzat copios, întrebându-l dacă a fost vreodată în Ibiza.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614