REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Un tânăr misterios lansează o carte plină de mister la Constanța

Un tânăr misterios lansează o carte plină de mister la Constanța

Replica API 2 noiembrie 2016 | 16:33 562

Lansare de carte inedită la Constanța. Un tânăr de clasa a XI-a, Sali Sadri, care urmează cursurile Colegiului Național Mircea cel Bătrân din Constanța, secția bilingv francofonă a decis că este momentul să își scoată primul roman polițist. Un roman, care are ca temă principală șahul, este gata să surprindă iubitorii de mister și suspans. Lansarea romanului „Umbra șahistului” va avea loc vineri, 4 noiembrie, la restaurant Queen Elizabeth, de la ora 19:00.

„În clasa a IX-a m-am convins când am citit „Romanului adolescentului miop” și am văzut și un serial cu un scriitor și nu înțelegeam de ce este apreciată așa mult această arta și când am început să creez eu am înțeles motivul pentru care încercăm de milenii să facem artă. Am început în clasa a IX-a să o scriu, am terminat în vară anul acesta și abia acum am avut timp să o lansez. Sunt pasionat de romane polițiste, dar are și suspans, și mister, și filozofie, și puțină psihologie. Am încercat să combin cât mai multe stiluri. Sunt capitole pe care le-am creat după tiparul pe care îl vreau eu. Personajul principal l-am creat după tiparul meu fizic, dar eroina are puțin din caracterul meu.

Este o lansare, unde o să vină și o doamnă conferențiar. Am vorbit cu doamna Daniela Hanțiu, de la Arte. O să vină și Teresa Wojcik, autoarea cărții „Căutând fericirea”. Cel mai mult m-a sprijinit mama, cred. Inițial am început în secret. Am vrut să fie totul gata la final și să surprind, dar nu, m-am schimbat pe parcurs. A durat 1 an și 7 luni pentru că am făcut o pauză. Nu mai știam dacă are sens să scriu așa ceva. Am ajuns la concluzia că totul are un început și mi-am luat inima în dinți și am continuat cartea. M-am gândit ce frumos ar fi să fiu și eu scriitor și să văd lumea aceea pe care o trăiau ei.

În primul rând, am vrut să creez ceva care să rămână în urma mea. Am început-o pe a doua. Nu e chiar o continuare, dar are aceleași personaje principale, puse într-o lume paralelă, când ele nu se cunosc. E legată de perioada de adolescență, pe care o trăim cu toții, e un fel de bildungsroman”, a declarat pentru Replica tânărul scriitor, Sali Sadri.

Munca lui Sali nu a trecut neobservată de scriitori, astfel, deja avem prima recenzie a lucrării constănțeanului. „Romanul „Umbra Șahistului”, al cãrui autor este adolescentul Sali Sadri, ne atrage atenția cu un titlu sugestiv specific romanului polițist, creeazã o undã de mister care învãluie cititorul încã de la primele pagini. Un debut promițãtor al tânãrului scriitor care stãpânește cuvântul cu iscusințã, ceea ce nu este puțin, conduce acțiunea cu siguranțã și reușește prin mijloace simple sã capteze atenția cititorului.

Intriga, suspansul poartã cititorul într-un șir halucinant de evenimente, care frapeazã de la începutul și pânã la finalul cãrții. Sali Sadri are un bagaj de cunoștințe lãudabil pe care-l folosește cu iscusințã în descrierea locurilor, în caracterizarea personajelor și mai ales în realizarea misterului și a intrigilor. Romanul „Umbra șahistului” este primul pas al tânãrului autor Sali Sadri spre o lume magicã în care poate sã-și foloseascã talentul prin muncã și seriozitate, dãruind semenilor din frumusețea sufletului sãu.”, a scris cunoscuta Dora Alina Romanescu, scriitoare.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614