REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Un taximetrist pericol public circulă prin oraş cu permisul suspendat

Un taximetrist pericol public circulă prin oraş cu permisul suspendat

Replica API 1 februarie 2013 | 00:00 640

Mai tare ca în filme: şoferul care a băgat un motociclist în spital, plătit să-şi ducă victima acasă

Mai tare ca în filme: şoferul care a băgat un motociclist în spital, plătit să-şi ducă victima acasă

Robert Safta, motociclistul rănit într-un accident rutier, pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, în data de 23 octombrie 2012, este supărat foc pe autorităţi şi pe cadrele medicale. Acesta spune că, deşi un taximetrist se face vinovat de producerea accidentului, acea persoană circulă pe stăzi, în continuare, punând în pericol şi alte persoane. Însă, întreaga situaţie este explicată de Poliţia Rutieră Constanţa.

Motociclistul rănit în accidentul de pe Alexandru Lăpuşneanu, în octombrie 2012, este supărat pe autorităţi şi pe cadrele medicale. După ce a fost spulberat de un taximetru, condus de Gheorghe Mergeani, în data de 23 octombrie anul trecut, motociclistul Robert Safta a declarat, pentru "Replica", că a fost târât într-un adevărat coşmar. Potrivit acestuia, odată ajuns la spital, cadrele medicale au dat dovada că nu le pasă. "Am ajuns la spital, am fost preluat de SMURD, iar internarea s-a făcut pe 24 octombrie. Nu mi s-a făcut RMN pentru că mi s-a spus că nu e nimeni acolo în acel moment, iar eu nu am avut bani. După ceva timp, am fost ameninţat de medic că mă externează dacă mai ies din salon, pe holuri. Ceea ce s-a şi întâmplat. Am fost prins afară din salon şi mi-a spus: gata, te externez! Brusc, nu mai conta starea mea de sănătate sau că aveam nevoie de tratament în continuare. În acel moment am spus că refuz să mai mănânc, intru în greva foamei. Acest lucru s-a întâmplat pe 26 octombrie. Când au văzut cum stă treaba, au început să se roage de mine să mănânc, spunându-mi că mi se va continua tratamentul. Însă, când am mâncat, mi s-a pus în braţe fişa de externare", a declarat, pentru "Replica", Robert Safta. Potrivit acestuia, şocul avea să fie şi mai mare odată ce a ieşit pe poarta spitalului. "Am luat un taximetru să merg acasă. Întâmplarea a fost să nimeresc chiar la cel ce m-a băgat în spital. Când l-am întrebat dacă e domnul cutare şi mi-a spus că da, i-am zis că sunt fantoma motociclistului pe care l-a ucis. A fost o glumă de prost gust, dar eram foarte nervos când am văzut că umblă liber pe străzi, după ce mi-a făcut ce mi-a făcut, practic este un pericol", mai spune Robert Safta. Şi după acest episod, lucrurile nu s-au încheiat, ne spune motociclistul, acesta începând să aibă dureri costale, motiv pentru care s-a internat la spitalul din Eforie, pentru a se recupera.

A depus plângeri peste tot!

În tot acest timp, spune Robert Safta, care este angajat al Teatrului de Operă şi Balet "Oleg Danovski", a depus mai multe plângeri la Procuratură, la DNA, la IPJ dar şi la Serviciul Rutier, hotărât fiind ca taximetristul să plătească pentru ce a făcut. De partea cealaltă, Tudorel Dogaru, seful Biroului Accidente Rutiere Constanţa, explică situaţia: "Gheorghe M. are permisul reţinut, ultima prelungire fiind de pe data 3. 01.2013. Conform legii, prelungirea se face de către procuror, nu de către Poliţie, iar dosarul se află, în momentul de faţă, la Parchet pentru confirmarea începerii urmăririi penale", a declarat acesta. Ca atare, se va începe urmărirea penală a taximetristului, acesta având dreptul de a circula pe străzile din judeţ. Reamintim că un motociclist a ajuns în atenţia medicilor, chiar dacă circula regulamentar. Evenimentul a avut loc la data de 23 octombrie 2012, ora 23.50, în municipiul Constanţa, când Gheorghe Mergeani, de 60 ani, din Constanţa, a condus un autoturism pe strada Poporului şi, ajungând la intersecţie cu bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, din cauza neasigurării la schimbarea direcţiei de deplasare, a intrat în coliziune cu o motocicletă condusă regulamentar de Robert Mihai Safta, de 37 ani, din Constanţa. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a motociclistului.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cum adica a murit? detalii stie cineva?
0
0
Taximetristul a murit
0
0
stie careva ce s-a intamplat cu bietul taximetrist? a fost victima acestui asa zis artist
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102