REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Un taximetru A IZBIT FRONTAL o ambulanţă cu pacient! O femeie este ÎN COMĂ

Un taximetru A IZBIT FRONTAL o ambulanţă cu pacient! O femeie este ÎN COMĂ

Replica API 27 octombrie 2017 | 13:51 372

Un accident rutier grav s-a produs joi, 26 octombrie a.c., în zona Kaufland, ICIL, unde a fost implicat un taximetru. Pompierii ISU au fost solicitați să intervină cu o echipă de descarcerarea după ce a fost anunțată o persoană încarcerată. La fața locului au fost și două ambulanțe SAJ și un SMURD C. Potrivit martorilor, o ambulanță ar fi intrat într-un taximetru care nu a acordat prioritate și ar fi întors în intersecție.

Șoferul de pe ambulanță a precizat că avea pornite semnalele luminoase și acustice și a precizat că șoferul „deja încurajat că cineva a forțat intrarea în intersecție”, i-ar fi tăiat calea ambulanței. Ambulanța venea dinspre I.C. Brătianu și se deplasa către Spitalul Județean Constanța, pe bulevardul 1 Decembrie.

Potrivit cadrelor medicale, au fost patru victime: doctorul de pe ambulanță, care a suferit fracturi costale, asistenta care a suferit fractură la antebraț, șoferul de pe taximetru, cu traumatism cranio-cerebral, pasagera, care se află în comă, suferind un traumatism cranio-cerebral grav, fiind intubată și transportată de urgență la spital.

De precizat este că ambulanța avea un pacient cu insuficiență respiratorie și mergea spre spital.

Ce spun medicii în legătură cu victimele

În urma accidentului rutier petrecut în zona Icil, la Unitatea Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean “Sf. Apostol Andrei” Constanța, au fost aduse 5 persoane. Este vorba despre medicul , asistentul și pacientul din autosanitară și șoferul și pasagerul din taxi.

Dintre acestea, în stare foarte gravă se află pasagerul din taxi . Este vorba despre o femeie în vârstă de 57 ani, diagnosticată cu traumatism cranio facial complex și multiple fracturi faciale. Pacienta este în comă, a fost intubată si se află sub monitorizare în Secția Terapie Intensivă. Bărbatul care se afla la volanul mașinii de taxi a fost diagnosticat cu fractură de femur, rămâne internat în secția Ortopedie Traumatologie și va fi supus unei intervenții chirurgicale.

Internat rămâne și medicul din Ambulanță care, în urma impactului, a suferit contuzii multiple și are o coastă fracturată. Asistenta din autosanitară a fost diagnosticată cu o contuzie de pumn și nu necesită internare. În ambulanță se afla și un pacient. Este vorba despre o femeie care era transportată la Spital și care a suferit o contuzie craniană. Și aceasta a fost internată.

UPDATE Pacienți

Pacienta care a fost adusă ieri la UPU, în comă, diagnosticată cu traumatism cranio-facial complex și multiple fracturi faciale, ca urmare a accidentului rutier din zona ICIL, este acum stabilă hemodinamic și rămâne în continuare intubată, sub atentă monitorizare în secția Terapie Intensivă. Bărbatul care se afla la volanul mașinii de taxi, diagnosticat cu fractură de femur, a fost supus unei intervenții chirurgicale. Evoluția post operatorie este favorabilă și rămâne internat pentru monitorizare. Medicul care se afla în ambulanță a fost ținut sub observație în cursul nopții și, pentru că starea de sănătate a permis, astăzi a fost externat.

Claudia CORBU

Video:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
exista unii conducatori auto indiferent unde ar lucra care fac abuz. unii taximetristi sunt agresivi in trafic altii sunt corecti. La fel si soferii de ambulanta unii sunt ok iar altii pun sirena si trec fara sa se asigure.
2
1
Si aia care fac distributie si aia care cara pizza sa fie la fel examinati ok
0
0
Sa fie examinati privind legislatia rutiera si psihologic anual !!!
0
1
Cumva, dintr-un motiv neclar, multi taximetristi se considera un fel de profesionisti ai drumurilor publice si se comporta la volan de parca ar avea drepturi suplimentare fata de ceilalti participanti la trafic. Intorc autovehiculul fara probleme oriunde le trece prin cap, nu semnalizeaza, depasesc fara sa se asigure, etc. Neatentia si prostia se platesc intotdeauna. Pacat insa ca o platesc altii decat cei responsabili, uneori cu viata.
6
3
Nu taximetristii sunt periculosi,ci toate parasutele de care nu ai loc pe sosea de la prima ora a diminetii cand isi duc progeniturile la scoala.!
8
12
SAI DAU LA CIOC MOSULUI TIGAN TAXIMETRIST CU PEUGEOT 308 CARE LA EL O CURSA DIL TOMIS 3 SI PINA LA INMATRICULARI AUTO COSTA 44,60 RONI . MWIWT
9
2
Nu mai urcati in taximetre decat in cazuri extreme. Taximetristii sunt foarte periculosi. Daca tineti la viata voastra mai bine mergeti cu RATC-ul
17
3

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367