REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Un turist a reclamat la Ministerul Turismului că pe litoralul românesc nu sunt plaje pentru nefumători

Un turist a reclamat la Ministerul Turismului că pe litoralul românesc nu sunt plaje pentru nefumători

Replica API 13 august 2012 | 00:00 590

Solicitarea este analizată, la modul cel mai serios, de specialiştii de la Bucureşti

Solicitarea este analizată, la modul cel mai serios, de specialiştii de la Bucureşti

Vrem plaje pentru nefumători! Aşa sună reclamaţia unui turist, petiţia acestuia ajungând pe masa Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului pentru a fi analizată. Dacă Italia se mândreşte cu prima sa plajă publică destinată exclusiv nefumătorilor, în staţiunea Bibione din apropierea Veneţiei, de ce nu s-ar putea amenaja astfel de spaţii şi pe nisipul românesc? - se întreabă un turist aflat în vacanţă pe litoralul Mării Negre. Pentru a se dumeri, bărbatul a solicitat în acest sens un răspuns oficial reprezentanţilor Ministerului Turismului şi totodată le-a dat temă de gândire.

Deşi în prezent nu există nici o lege în România care să prevadă sancţiuni pentru cei care fumează pe plajă, turistul solicită instituţiilor abilitate ca pe viitor să oblige administratorii plajelor să amenajeze zone exclusiv pentru nefumători. Acesta este de părere că Legea Turismului din România ar trebui să aibă în vedere şi turiştii nefumători, iar un proiect de lege în acest sens ar fi mai mult decât necesar. "În măsura în care sunt solicitări, va avea loc o dezbatere publică. Dacă se relevă necesitatea acestui lucru, este posibil să se amenajeze şi plaje pentru nefumători", a declarat, pentru "Replica", Cristian Bărhălescu, secretarul de stat al Ministerului Turismului. Facem precizarea că în Europa mai există o singură astfel de plajă, cea din La Ciotat, în apropiere de Marsilia. "Am avut o singură sesizare în acest sens. Un cetăţean a dorit să i se precizere de ce nu există pe litoralul românesc plaje separate pentru nefumători. I-am răspuns că în momentul de faţă în legislaţie nu este prevăzut acest lucru, dar că vom ţine cont de acest aspect atunci când vom modifica legislaţia. Probabil că deranjează şi chestia aceasta şi atunci turistul a vrut să ceară o explicaţie", a declarat Dorin Gherghina, directorul Direcţiei de Control, Consiliere şi Monitorizare din cadrul Ministerului Turismului. Întrebat dacă sunt şanse să fie adoptat un astfel de proiect legislativ, reprezentantul Ministerului Turismului a menţionat că: "Orice reclamaţie se ia în calcul şi se analizează. Eu să fi fost în locul turistului m-aş fi mutat într-o altă zonă. În Europa sunt foarte puţine ţări care au adoptat o astfel de reglementare pe plajă".

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218