REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Un turist îi acuză pe oamenii legii din Costineşti că l-au bătut

Un turist îi acuză pe oamenii legii din Costineşti că l-au bătut

Replica API 1 august 2014 | 00:00 148

Anchetă internă la IPJ şi IJJ

Anchetă internă la IPJ şi IJJ

Un tânăr din Braşov a depus o reclamaţie cum că jandarmii l-au agresat chiar în sediul Postului de Poliţie Costineşti, în data de 31 iulie. Robert-Eduard Rus susţine că a fost luat din faţa discotecii Max, chiar dacă nu a făcut nimic, băgat cu forţa în maşina Poliţiei şi dus la Secţie, acolo unde a fost lovit de un jandarm şi ameninţat de un poliţist cu pumnul, pentru a semna procesul verbal. De cealaltă parte, oamenii legii susţin că bărbatul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi doar l-au imobilizat întrucât era recalcitrant. Despre faptul că era băut, chiar şi tânărul a recunoscut.

Un tânăr din Braşov, aflat în vacanţă la mare, susţine că a fost agresat de jandarmi, în Costineşti, şi ameninţat de un poliţist. El a specificat faptul că în noaptea de miercuri spre joi ieşea din discoteca Max unde era zarvă întrucât o fată era întinsă pe asfalt şi resuscitată de medici. La faţa locului erau şi jandarmii, dar şi poliţiştii, iar un grup de persoane a adresat injurii la adresa oamenilor legii, după care a fugit. Jandarmii ar fi crezut că şi el era în respectivul grup şi l-au luat cu forţa, l-au băgat în maşina Poliţiei şi l-au dus la Secţie, acolo unde un jandarm l-ar fi bătut. În schimb, oamenii legii spun că altfel au stat lucrurile, că tânărul de 19 ani era beat şi făcea scandal, motiv pentru care a fost imobilizat. Totodată, tatăl lui Robert-Eduard Rus a sunat la Asociaţia "Alianţa pentru Combaterea Abuzurilor" pentru a cere ajutor. Vineri, 1 august, Robert s-a prezentat la Serviciul de Medicină Legală Constanţa. În tot acest timp, şefii IPJ şi IJJ au declanşat anchete interne. "S-au declanşat verificări interne atât la IPJ Constanţa cât şi la Jandarmerie, la IJJ. Urmează ca la finalul anchetei să se stabilească cu exactitate dacă datele reclamate de petent se confirmă şi vor fi dispuse măsurile legale în consecinţă", a declarat Subcomisar de poliţie Carmen Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Constanţa.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614