REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Un vârstnic din Valea Dacilor a MURIT la o pomană: s-a înecat cu o bucată de carne!

Un vârstnic din Valea Dacilor a MURIT la o pomană: s-a înecat cu o bucată de carne!

Replica API 15 septembrie 2015 | 00:00 221

În astfel de cazuri, manevra Heimlich este cea mai indicată!

În astfel de cazuri, manevra Heimlich este cea mai indicată!

Un vârstnic a murit într-un mod stupid! Acesta s-a înecat cu o bucată de carne, în timp ce se afla la o pomană. Trupul neînsufleţit a fost depus la morgă în vederea efectuării necropsiei. Din păcate, circa 100.000 de oameni mor anual sufocaţi cu alimente sau cu alte obiecte.

A fost invitat la o pomană de către nişte vecini dar şi-a găsit sfârşitul. Este vorba despre un bărbat de aproximativ 80 de ani, din Valea Dacilor. Totul s-a petrecut sâmbătă, 12 septembrie, când a mers la domiciliul vecinilor. S-a aşezat la masă, moment în care s-a schimbat la faţă, dând semne că se îneacă. Oamenii au sunat la 112, însă cadrele medicale nu au mai putut face nimic pentru el decât să-i constate decesul. Trupul neînsufleţit a fost depus la morgă în vederea efectuării necropsiei.

Din păcate, acest gen de deces nu este singular. Amintim că un bariton de la Teatrul Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski din Constanţa a murit, în 2011, după ce s-a înecat cu mâncare de tip fast-food, pe care şi-o cumpărase din zona Gării din Constanţa. Omul s-a părbuşit în plină stradă şi, până la sosirea cadrelor medicale, a murit asfixiat. Şi cazuri au tot fost, inclusiv anul acesta. În luna mai, un băiat de 11 ani a sfârşit în acelaşi mod. Copilul avea afecţiuni neurologice şi nu putea înghite corespunzător.

Totodată, tot în luna mai, înecat cu mâncare a sfârşit un bărbat de 73 de ani, din Medgidia. Şi acestea avea afecţiuni medicale. În toate aceste cazuri, martorii nu au intervenit sau dacă au făcut-o nu au acţionat în mod corect. Potrivit cadrelor medicale, în aceste situaţii manevra Heimlich este cea mai indicată. Persoana care execută manevra se aşează în spatele celei cu probleme şi îşi strânge mâinile în jurul mijlocului, ridicând-o de la sol brusc şi de mai multe ori. De asemenea, puteţi poziţiona pumnul în zona sternului şi apăsaţi brusc şi tare până victima elimină bolul alimentar care i-a obturat căile respiratorii.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614