REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Un vehicul a intrat în mulţime la Berlin. O persoană a murit, iar alte 8 au fost rănite

Un vehicul a intrat în mulţime la Berlin. O persoană a murit, iar alte 8 au fost rănite

Replica API 9 iunie 2022 | 00:00 884

O persoană a murit şi alte opt au fost rănite miercuri dimineaţă la Berlin, după ce o persoană a intrat cu maşina în mulţime şi într-un magazin de pe un bulevard din centrul Berlinului, relatează dpa, citându-i pe pompieri.

Potrivit poliţiei, accidentul s-a produs în jurul orei 10.30 (08.30 GMT) pe Tauentzienstraße, o arteră majoră din apropierea bisericii memoriale Kaiser Wilhelm, în centrul părţii de vest a oraşului.

"Nu ştim la acest moment dacă este una act intenţionat sau un accident de trafic", a declarat ofiţerul de poliţie însărcinat cu comunicarea Thilo Cablitz. Şoferul care conducea vehiculul a fost reţinut de poliţie la faţa locului, după ce iniţial a fost imobilizat de trecători.

Ulterior, poliţia a anunţat că bărbatul care a intrat cu maşina în mulţime este un german de origine armeană care trăia la Berlin, în vârstă de 29 de ani.

A fost o "operaţiune majoră", a declarat Kevin Bartke, din cadrul brigăzii de pompieri din Berlin, pentru postul de ştiri german ntv.

Poliţia a izolat zona şi mai multe ambulanţe şi maşini ale forţelor de ordine s-au deplasat la faţa locului. "În prezent, aproximativ de 60 de oameni din personalul de urgenţă se află la faţa locului sau se deplasează spre zona respectivă", a postat pe Twitter brigada de pompieri. Iniţial, pompierii au anunţat că 30 de oameni au fost răniţi în urma impactului cu autoturismul. Într-o fotografie postată pe internet poate fi văzută o maşină care a trecut prin vitrina unui magazin.

Locul în care s-a produs incidentul este unul sensibilă după atacul de la târgul de Crăciun din Berlin din 2016.

Tunisianul Anis Amri, un solicitant de azil a cărui cerere fusese respinsă, a intrat cu un camion furat în mulţimea aflată în piaţa din faţa unei biserici din apropiere de Kurfürstendamm, principalul bulevard de cumpărături din vestul Berlinului. Amri a fost împuşcat mortal câteva zile mai târziu în Italia.

Unsprezece oameni au murit imediat în urma atacului, în timp ce un bărbat grav rănit şi-a pierdut viaţa în octombrie 2021. Alte peste 70 de persoane au fost rănite, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218