REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
18.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Una din educatoarele de la "Micul Regat" este preoteasă: "Nu are nici o plângere la activ, e o răstignire în direct, doar pentru că este soţie de preot"

Una din educatoarele de la "Micul Regat" este preoteasă: "Nu are nici o plângere la activ, e o răstignire în direct, doar pentru că este soţie de preot"

Replica API 6 iunie 2014 | 00:00 450

Însărcinată în 8 luni

Însărcinată în 8 luni

Una dintre educatoarele Centrului educaţional şi dezvoltare timpurie "Micul Regat" din Constanţa, acuzate de părinţi că le-ar fi maltratat copiii, îi adormea cu vin şi-i trezea cu cafea, este preoteasă. Numele acesteia este Irina Petre, iar soţul ei slujeşte la biserica Sfântul Dumitru din Constanţa. "Este adevărat. Este soţie de preot", ne-a confirmat avocatul părinţilor ai căror copii au fost maltrataţi, Ştefan Roman, spusele acestuia fiind susţinute şi de către purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei, Călin Gavrilaş. Potrivit celui din urmă, în cazul educatoarei preoteasă, Irina Petre, nu s-ar fi început urmărirea penală. "Din câte ştiu, ea nu este cercetată penal", spune Gavrilaş. "Marţi am văzut dosarul la Parchet. În momentul acela, ea nu era pusă sub urmărire penală. Iniţial, plângerea a fost formulată şi împotriva ei, dar nu s-a început urmărirea penală în ceea ce o priveşte. Nu zic că nu e posibil, dar, până marţi, ea nu a fost pusă sub urmărire", a precizat, la rândul său, avocatul Roman. Educatoarea Irina Petre nu a fost suspendată din funcţie. Potrivit avocatului Ştefan Roman, joi, cadrul didactic îşi desfăşura activitatea la centru. Ce spune preotul Petre Ilie despre scandalul în care a fost implicată şi soţia lui? "Soţia mea nu este implicată în scandalul de la grădiniţa Micul Regat. Sunt alte trei persoane, nu este cercetată, nu face parte din acest caz. Apare într-o singură imagine din filmuleţele difuzate, ea desparte doi copii care se bat, şi pe cel care era agresiv îl înlătură de lângă cel care era bătut. Este un educator excepţional, are numai calificative de bine, nu are nici o plângere la activ şi tot ceea ce se întâmplă este o mârşăvie, o răstignire în direct, doar pentru că este soţie de preot", a declarat, pentru "Replica", preotul Ilie Petre, ţinând să precizeze şi faptul că tot scandalul a afectat-o pe soţia sa, mai ales că aceasta este şi însărcinată, urmând să aducă pe lume un copil peste o săptămână. "Este însărcinată în luna a opta, mai are o săptămână şi naşte. Este foarte afectată fizic şi emoţional", a conchis preotul.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sotia lui irina Petre , 3 ani mai tarziu este gasita vinovata in acest dosar penal si condamnata la 1 an de inchisoare pentru fapte de violenta indreptate impotriva unor copii de 3 ani. Mare tupeu are preotul sa ameninte presa cu avocati si sa inventeze minciuni. Dumnezeu e sus si vede dar preotul Ilie stie asta si nu-i pasa . Ateu nemernic, cand lovea copiii nu o afecta ?
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102