REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Unde-i lege, nu-i tocmeală! Poliţia Rutieră, în acţiune pe Podul Agigea: "Nu trece, dom'le, nimic"!

Unde-i lege, nu-i tocmeală! Poliţia Rutieră, în acţiune pe Podul Agigea: "Nu trece, dom'le, nimic"!

Replica API 7 octombrie 2013 | 00:00 178

Traficul de persoane mai are de aşteptat până miercuri

Traficul de persoane mai are de aşteptat până miercuri

Săptămâna trecută, consilierii judeţeni, reuniţi în şedinţă, au adoptat o hotărâre privind transportul elevilor şi navetiştilor pe Podul Agigea, prin care maşinile de transport de călători şi de elevi de peste 3,5 tone vor putea circula pe Podul Agigea. Decizia intră în vigoare la cinci zile de la adoptarea deciziei de către Consiliul Judeţean, respectiv miercuri, 9 octombrie. Administraţia Canalelor Navigabile a încheiat un acord cu compania NAVROM Galaţi, care va pune la dispoziţie o gabară ce va face posibilă tranzitarea tonajului peste canal. Până când va fi pusă în practică soluţia, mai durează, a anunţat, săptămâna trecută, directorul Administraţia Canalelor Navigabile, Daniel Georgescu. Hotărârea CJC privind maşinile de transport de călători şi de elevi de peste 3,5 tone care vor putea circula pe Podul Agigea urmează să fie pusă în practică miercuri, 9 octombrie.

La podul de la Agigea, Poliţia Română, în acţiune! Agentul de la capătul podului ne-a lămurit complet: "Nu avem probleme şi nu trece, dom'le, nimic! Ce-i peste 3,5 tone, la revedere"! Unde-i lege proprie, nu-i tocmeală! De acest lucru sunt convinşi şi şoferii de pe microbuzele firmelor de transport, care se plâng de noile, să le spunem, condiţii de lucru: "Mai luăm şi oameni în picioare. Lumea urcă, disperată în picioare. I-au văzut pentru o distanţă mică de 50 de metri, de aici până acolo şi i-a dat patru milioane amendă. Eu sunt treaz de la trei jumate. E mai greu ca înainte. Am ajuns să muncim şi câte 15 ore".

Unul dintre ei a fost mai ghinionist, a rămas fără permisul de conducere, deşi, susţine el, microbuzul se încadra în limitele de greutate admise: "Eu mai fac şi Constanţa - Otopeni şi mi-am luat-o chiar la 1 octombrie, dimineaţa. Mă întorceam cu maşina goală! Aşa, are 3,300 greutate. Cu oameni, normal, depăşeşte. Dar, eu eram singur. M-a oprit tot ăsta de-l vezi acum, cu mustaţă şi mi-a luat permisul. Am dovadă acum, mă rog, mi-a zis să fac contestaţie. Păi, eu am sunat la dispecerat înainte şi mi-au zis că e în regulă, pot să trec. Şi uite ce-am păţit. E jale".

Facem precizarea că, potrivit reprezentanţilor Poliţiei Rutiere, traficul de persoane cu autocare ce depăşesc limita de 3,5 tone va fi posibil doar după ce IGPR şi CNADNR vor emite o excepţie în acest sens.

Vom reveni.

Marius VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367