REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Unde s-au cazat parlamentarii constănţeni: la hotelul lui Pufleni, la Marriott sau la particulari

Unde s-au cazat parlamentarii constănţeni: la hotelul lui Pufleni, la Marriott sau la particulari

Replica API 19 ianuarie 2013 | 00:00 373

Ca să scape de "tocătorul presei", îşi caută apartamente cu chirie

Ca să scape de "tocătorul presei", îşi caută apartamente cu chirie

Pentru ce tip de cazare au optat parlamentarii constănţeni? Hotel sau apartament? Dacă unii dintre ei au ales să locuiască la hotel, pentru a nu avea grija utilităţilor, alţii sunt de părere că închirierea unui apartament este cea mai bună opţiune, iar astfel scapă şi de "tocătorul presei", după cum s-a exprimat unul dintre deputaţii constănţeni.

Un sfert dintre actualii deputaţi a solicitat până acum sume pentru cazarea în regim particular, respectiv 101 parlamentari din cei 412 membri ai Camerei Deputaţilor, însă 200 dintre aceştia au optat pentru cazarea în regim hotelier. Cazat până în prezent la hotelul Marriott, senatorul PC Mircea Banias spune că va închiria un apartament. "Este mai comod la hotel, nu aş fi avut grija întreţinerii. Însă, voi închiria un apartament cu două camere, cât mai aproape de Parlament. Voi angaja şi o menajeră care să vină o dată pe săptămână să-mi facă ordine. În rest, mai fac şi eu", a spus senatorul. Şi colegul lui, senatorul PSD Alexandru Mazăre se va caza la un apartament cu chirie. La fel ca şi deputatul PSD Mircea Titus Dobre. "Găsesc la 400, 500 de euro un apartament decent. Nu o să am nevoie de menajară pentru că pot să-mi fac şi singur curat. Tot eu o să-mi gătesc. Ce-i mare lucru?! Cât despre întreţinere, n-am nici o problemă", a spus Dobre. "Eu am stat la hotel Bucureşti. Acum vreau să mă mut cu chirie, la apartament, dacă ni s-au redus din bani. Nu o să-mi iau menajeră, pentru că eu spăl, eu fac curat, eu calc", a spus Lupu.

Hotelul afaceristului Donchi Pufleni, hotelul parlamentarilor constănţeni

Dintre cei care au optat pentru cazarea în regim hotelier se numără şi deputatul Dănuţ Culeţu (Forţa Civică). El îşi şi motivează opţiunea: "Este acelaşi lucru ca şi la hotel. La apartament se plăteşte 500 de euro chiria şi, pe lângă asta, şi utilităţile, fără să pun şi menajeră. Aşa că, tot mai bine este la hotel", a spus Culeţu, care va locui la un hotel de patru stele: la Royal. Adică la hotelul omului de afaceri Donchi Pufleni, cunoscut şi la Constanţa, unde deţine un hotel numit tot Royal. "Este hotelul constănţenilor. Dar nu este de lux, să ştiţi! Stăm cam 35 de parlamentari aici", a conchis deputatul.

Ce spune Culeţu despre faptul că figurează ca având un apartament în Bucureşti

În urma informaţiilor apărute în presă, referitoare la aleşii care deţin locuinţe în Bucureşti, conform declaraţiilor de avere, dar, cu toate astea, au solicitat asigurarea cazării de la Camera Deputaţilor, Culeţu, aflat pe "lista neagră", a ţinut să facă unele precizări: "În legătură cu informaţia apărută în presă, referitoare la declaraţia de avere a deputatului Culeţu Dănuţ, conform căreia deţine un spaţiu de locuit în Bucureşti, facem următoarele precizări: conform contractului de donaţie anexat la prezenta declaraţie, apartamentul situat în Bucureşti a fost donat de către părinţii Culeţu Elisabeta şi Culeţu Dănuţ, către fiica lor Culeţu Irina, încă din anul 2010. Faptul că respectiva locuinţă apare în declaraţia de avere este justificat doar de motivul că nu s-a inaintat respectivul contract de donaţie către Administraţia Financiară a Sectorului 1, Bucureşti. Între timp acest lucru a fost rezolvat, fapt pentru care domnul deputat va depune la Camera Deputaţilor, luni, 21.01.2013 o nouă declaraţie de avere cu modificările corespunzătoare", a transmis biroul de presă al deputatului.

Manea şi Tararache, momentan cazaţi la Royal

Tot la Royal vor locui şi deputatul Victor Manea (PNL), respectiv Mihai Tararache (PP-DD) şi, cu toţii, vor plăti 225 lei pe zi. Tot la hotel va sta şi pedelistul Florin Gheorghe, însă nu la Royal, ci la Monte-Nelly, unde va plăti acelaşi tarif de 225 lei. Marian Vasiliev (PP-DD) va locui tot la hotel Royal pentru a nu avea grija utilităţilor.Tarifele la hotelurile puse la dispoziţia aleşilor noştri nu sunt aceleaşi.La Hotel Bucureşti (Radisson Blu) şi Hotel Marriott este perceput un tarif de 235 de lei pe zi, în timp ce la Hotel Monte-Nelly şi Hotel Royal tariful ajunge la 225 de lei per zi. Cel mai mic preţ este practicat în cazul Camerei Deputaţilor de Hotel Rin şi Hotel Phoenicia - 190 de lei per zi. Facem precizarea că Mihai Tararache a ţinut să precizeze că va căuta un apartament pe care să îl închirieze. "Nu voi rămâne la hotel. Am venit la Parlament, s-a făcut repartizarea la hotel, dar sunt în căutarea unei locuinţe cu chirie, pentru că e mai ieftin. Eu, unul, nu sunt de acord cu ce s-a întâmplat, cu toate aceste discuţii. Trebuia să se supună la vot, iar toată lumea vota varianta mai ieftină şi asta era situaţia. Dacă se vota să ne plătim singuri cazarea, asta era, mă conformam", a susţinut Tararache. Nu în ultimul rând, deputatul PNL Gheorghe Dragomir a precizat că el stă în chirie. "Nu am dorit să se nască discuţii, având în vedere că se doreşte să se facă economie. Tot din acest motiv, am refuzat să merg în deplasări externe. S-au scutit astfel din cheltuieli", a mai precizat Dragomir.

Mirela Sorina PASCAL, Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218