REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

„Unde sunt porturile turistice de pe Dunăre despre care vorbea fostul ministru al Turismului, Mircea Titus Dobre?”

„Unde sunt porturile turistice de pe Dunăre despre care vorbea fostul ministru al Turismului, Mircea Titus Dobre?”

Replica API 30 iunie 2018 | 01:37 479

Liberalul Bogdan Bola

Vineri, 29 iunie a.c., cu ocazia Zilei Internaționale a Dunării, consilierul județean PNL Bogdan Bola punctează necesitatea luării de atitudine și de măsuri în scopul promovării potențialului turistic al comunităților situate pe malul Dunării.

„Acum fix un an, propuneam conducerii Consiliului Județean Constanța un concept, menit să redescopere, să dezvolte și să promoveze frumusețea, tradițiile și potențialul turistic al comunităților situate pe malul Dunării. Totodată, ideea de bază era să vină în sprijinul oamenilor care trăiesc în aceste zone prin implementarea unor investiții ce ar fi creat locuri de muncă sau le-ar fi oferit facilități și un cadru pentru a pune bazele unor activități de agroturism. În proiectul meu de dezvoltare intercomunitară a turismului în localităţile dunărene, vorbesc exact despre oportunităţile (ratate, până în acest moment) pe care Dunărea ni le oferă şi despre problemele localităţilor de pe malul acesteia: numeroase localităţi sunt greu accesibile, lipseşte cu desăvârşire promovarea şi valorificarea eficientă a acestora dar şi a produselor turistice integrate, turiştii nu sunt îndrumati spre aceste localitaţi, localnicii nu au beneficiat niciodată de cursuri de îndrumare în ceea ce priveşte agroturismul, din satele pescăreşti au dispărut aproape în totalitate pescarii tradiţionali, nu există aproape deloc capacităţi de cazare, nu există unităţi alimentare specifice (gen cherhana) mai ales în localităţile mici”, a precizat consilierul liberal.

Mai mult, Bogdan Bola a subliniat că deși a făcut numeroase solicitări, în scris și verbale, a primit doar...promisiuni. „De atunci, am făcut mai multe solicitări, în scris și verbale, pentru a putea demara acest proiect. Cu toate că soluții simple și pe termen scurt ar exista, deocamdată nimic nu este demarat pe acest sector. Într-un răspuns primit în luna aprilie din partea administratorului public al județului Constanța, mi se comunică faptul că o Strategie de Dezvoltare Durabilă a Turismului în Județul Constanța, pe perioada 2019-2028, urmează a fi realizată de către o firmă specializată, cândva în viitorul apropiat, după ce va fi selectată în urma unei licitații publice. Când, cum și în ce fel.....nu știm încă”.

Drept pentru care, consilierul județean ridică următoarea problemă: care este scopul Direcției de Turism din cadrul Consiliului Județean Constanța, de ce nu sunt organizate întâlniri și consultări cu primarii din preajma Dunării?

„În tot acest timp însă nu se întâmplă nimic, scopul existenței Direcției de Turism din cadrul CJC nefiindu-mi foarte clară. La fel de neclară este și realizarea acelor porturi turistice pe Dunăre, despre care tot a vorbit fostul ministru al turismului Mircea Titus Dobre. De ce nu demarăm întâlniri și consultări cu primarii din zona Dunării, nici asta nu pot înțelege. De ce nu gândim un program de reabilitare a cetăților antice de pe Dunăre pe fonduri europene și un traseu turistic specific...mă depășește.

În tot acest timp, chiar lângă noi, în județul Tulcea, administrația județeană își bazează creșterea economică exact pe acest aspect. Alegeți orice localitate dunăreană tulceană și veți vedea că are mai multe posibilități de cazare decât toate localitățile noastre riverane Dunării.

Și e păcat... puțini turiști știu că județul Constanța, dincolo de litoralul Mării Negre, ascunde locuri de o frumusețe extraordinară, comunități cu tradiții locale, zone istorice nepromovate. Despre redescoperirea unor astfel de locuri de poveste, situate pe malul drept al Dunării, este vorba și în proiectul meu. Desigur, pentru ca DanuBio să devină realitate, pentru a se putea crea cadrul necesar ca o comunitate mică să fie „independentă” economic şi să se pună bazele dezvoltării socio-economice pe principiile dezvoltării durabile, trebuie ca factorii decizionali județeni și locali să-și reunească eforturile, să găsească fondurile necesare (proprii sau europene) implementării unui astfel de proiect. Iar acest lucru întărzie nepermis de mult, nu în ciuda mea, ci spre disperarea (și sărăcia) constănțenilor din acea zonă...”, a mai punctat consilierul județean Bogdan Bola.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Belimi ai pula spune tu de la cate societatii va luati cu tactu impreuna bani nemunciti escrocilor machedonesti?.
2
1
vorbeste ne de meritocratie, te rog! Cum ai ajuns tu in.fruntea PNL? Ce realizari profesionale deosebite ai de ajungi sa ne spui noua ce trebuie sa facem? Asta ar trebui sa fie noua generatie de politicieni: oameni care au facut ceva in.viata si clar nu beizadele.
4
0
trezeste - te !
3
0
PSD fura porturile. Hoti, corupgti, nu lasa nimic la... liberali a fure si ei
2
2
Bola a avut un proiect concret pana acum? Un proiect de hotarare cj?
4
0
Incepe sa vorbeasca cand este treaz. Pai bai taticule, dar voi cat ati fost la putere ce ati facut? Ati taiat pensiile si salariile si ati facut dosare penale. Cu variante ca tine, Hutuca sau Orban, sigur o sa castigati alegerile. Cred ca Bratianu se rascoleste in mormant!
5
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218