REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
13° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Uneltele grădinarului – seturi de unelte la îndemână

Uneltele grădinarului – seturi de unelte la îndemână

Replica API 25 septembrie 2022 | 00:00 2055

Fiecare pasionat de grădinărit știe că toamna este o perioadă de muncă intensă în grădină. Toți proprietarii de grădină, indiferent dacă sunt grădinari experimentați sau începători, își doresc ca grădinile lor să arate frumos și să fie pregătite corect pentru sezonul rece. Dacă îți pasă de aspectul estetic și vrei să ajuți plantele să treacă bine peste iarnă, merită să achiziționezi câteva ustensile esențiale.

Sursa de imagine: Peter Kniez / Shutterstock.com

Pentru a atinge acest obiectiv, ar trebui să îți planifici cu atenție activitățile, să efectuezi în mod regulat o serie de lucrări legate de curățarea grădinii, întreținerea și îngrijirea plantele. Pentru a reveni la viață primăvara, o grădină bine întreținută depinde în mare măsură de efortul, munca și timpul dedicat îngrijirii acesteia. Sună complicat? Nu îți face griji! În continuare vei afla despre accesoriile și ustensilele care îți vor facilita munca, precum o greblă, o drujbă, un pulverizator, o foarfecă sau o cazma.

Ce unelte sunt absolut esențiale în orice grădină?

Lucrul în grădină nu trebuie să fie o activitate obositoare, iar toamna, trebuie efectuate o serie de lucrări necesare. Pentru ca totul să devină o plăcere, însă, trebuie să te asiguri că ai la îndemână instrumentele necesare. Curățarea grădinii este obligatorie toamna, iar îndepărtarea crengilor uscate, a frunzelor căzute și a buruienilor te ajută să controlezi și să previi apariția dăunătorilor și a buruienilor. Acest pas este recomandat și necesar, iar după este nevoie de aplicarea unui ulei horticol cu ajutorul unui pulverizator bun pentru a elimina insectele și ouăle acestora de pe scoarța pomilor fructiferi.

Sursa de imagine: wavebreakmedia / Shutterstock.com

Grebla va fi folosită pentru adunarea frunzelor și a resturilor vegetale, precum și pentru nivelarea solului. O altă ustensilă esențială va fi o lopată sau o cazma - un instrument necesar pentru săparea solului, astfel încât acesta să devină suficient de permeabil și afânat pentru culturile viitoare. Nu trebuie să uiți nici de o drujbă bună, perfectă pentru îndepărtarea crengilor rupte sau bolnave. În acest fel, pomii nu vor avea de suferit când temperaturile vor fi scăzute, iar la aproximativ 2 săptămâni după curățarea crengilor, merită să îi pulverizezi cu uleiul vegetal.

Ce să cauți atunci când cumperi unelte de grădină?

Atunci când planifici achiziționarea de unelte de grădină, merită să îți amintești că poate fi o investiție pentru câțiva ani. Uneltele de bună calitate, precum un pulverizator sau o drujbă te vor servi pe parcursul întregului an. Așa că acordă atenție nu numai funcționalității lor, ci și calității acestora. Ține cont și de modul în care le depozitezi, de exemplu, într-o căsuță de grădină.

Dacă îți începi aventura cu grădinăritul, alege un set de ustensile care conține tot ceea ce ai nevoie. Uneltele solide din lemn și metal sunt un must-have pentru grădinar și te vor ajuta să întreții grădina pe tot parcursul anului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218