REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Ungaria: La Budapesta au fost comemorate victimele coliziunii de acum un an de pe Dunăre

Ungaria: La Budapesta au fost comemorate victimele coliziunii de acum un an de pe Dunăre

Replica API 30 mai 2020 | 00:00 1045

O jerbă a fost depusă pe apele Dunării vineri la Budapesta, lângă podul Margareta, la un an de la tragedia în care 28 de oameni şi-au pierdut viaţa în urma coliziunii dintre o navă de agrement şi un vas de croazieră, transmite MTI, citată de Agerpres.

Echipajul navei Millennium a companiei Panorama Deck, care opera şi nava de agrement scufundată în accident, Hableany, a lansat la apă o coroană de flori, a aprins 28 de lumânări şi a sunat de 28 de ori sirena vaporului.

În seara de 29 mai anul trecut, nava de croazieră Viking Sigyn a intrat în coliziune cu nava de agrement Hableany, care avea la bord 33 de turişti sud-coreeni şi doi membri de echipaj unguri. În urma ciocnirii au fost salvaţi din apă şapte turişti, iar ceilalţi au murit, trupul uneia dintre victime nefiind găsit nici până azi..

Înaintea comemorării de vineri s-a desfăşurat o slujbă în memoria victimelor, la care purtătorul de cuvânt al Panorama Deck, Mihaly Toth, i-a îndemnat pe navigatori să aibă mai multă grijă unul de altul.

El a menţionat, ca răspuns la o întrebare, că Panorama s-a oferit să doneze prova recuperată a navei Hableany pentru realizarea unui monument în memoria victimelor.

Asociaţia de prietenie ungaro-coreeană a pregătit la rândul ei o ceremonie pentru victimele accidentului, constând în plasarea pe apele Dunării a unui aranjament floral cu panglici în culorile naţionale, aprinderea de lumânări şi aruncarea de petale de flori de pe podul Margareta.

La un eveniment comemorativ separat, ministrul de externe ungar Peter Szijjarto a precizat între altele că primăria Budapestei şi Ambasada sud-coreeană vor ridica împreună un memorial al tragediei, al cărui proiect va fi realizat în comun de un artist coreean şi unul maghiar şi va trebui în prealabil să primească aprobarea familiilor victimelor.

Primarul Budapestei, Gergely Karacsony, a subliniat la rândul său că municipalitatea va lua toate măsurile necesare, punând accentul pe necesitatea revizuirii reglementărilor privind traficul ambarcaţiunilor.

Căpitanul ucrainean al navei de croazieră implicate în accident a fost pus sub acuzare pentru neglijenţă şi neacordare de asistenţă, procesul său urmând să înceapă în septembrie, după ce a fost amânat din cauza pandemiei de COVID-19.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Peste o luna este centenarul Trianon. Sa vezi distractie!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920