REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Ungaria: Presa proguvernamentală publică mesaje anti-UE, în pofida promisiunilor oficialilor de la Budapesta

Ungaria: Presa proguvernamentală publică mesaje anti-UE, în pofida promisiunilor oficialilor de la Budapesta

Replica API 14 martie 2019 | 00:00 476

Media proguvernamentală din Ungaria a continuat să publice miercuri mesaje anti-UE, în pofida promisiunii unui oficial al executivului de la Budapesta de a opri această campanie, transmite Reuters.

Posterele ce fuseseră expuse de guvernul ungar împotriva preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi miliardarului american de origine maghiară George Soros au provocat reacţia fermă a 12 formaţiuni afiliate la Partidul Popular European (PPE), din care face parte şi partidul ungar Fidesz, al premierului Viktor Orban. Cele 12 partide au cerut excluderea Fidesz din rândurile PPE, considerând că partidul aflat la guvernare în Ungaria a încălcat grav valorile fundamentale europene.

Comisia Europeană, care se află într-o dispută cu Ungaria pentru încălcări ale statului de drept, a calificat drept ''ficţiune'' acuzaţia Budapestei conform căreia executivul comunitar doreşte să vadă Ungaria ''inundată'' cu imigranţi.

Discuţiile avute marţi, la Budapesta, de liderul grupului europarlamentar al PPE, Manfred Weber, cu premierul ungar Viktor Orban nu au reuşit să rezolve divergenţele, ceea ce înseamnă că excluderea Fidesz din PPE este încă posibilă.

Weber, care este candidatul PPE la preşedinţia viitoarei Comisii Europene, a cerut oprirea imediată şi permanentă a campaniei anti-UE şi anti-imigraţie duse de Budapesta, prezentarea de scuze din partea Fidesz faţă de restul membrilor PPE şi continuarea activităţii Universităţii Central-Europene la Budapesta (universitate fondată de George Soros).

''Campania de postere publicitare s-a încheiat, de acum încolo, opinia publică va vedea postere care promovează planul de acţiune guvernamental pentru protejarea familiei'', a afirmat marţi Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului Viktor Orban.

Posterele în care apăreau Juncker şi Soros conţineau mesajul ''Aveţi dreptul de a şti ce planifică Bruxellesul''.

PPE are cel mai mare grup politic din Parlamentul European şi este de aşteptat să rămână aşa şi după alegerile europene din 23-26 mai acest an, în pofida erodării sprijinului său în rândul electoratului european.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
puneti-i la punct pe talharii din UE !
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102