REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Ungaria: Şase persoane au fost arestate în cazul oamenilor îngropaţi de vii pe insula Csepel

Ungaria: Şase persoane au fost arestate în cazul oamenilor îngropaţi de vii pe insula Csepel

Replica API 15 august 2011 | 00:00 200

Şase persoane au fost arestate până în prezent în cazul cadavrelor descoperite în urmă cu câteva zile pe insula Csepel de pe Dunăre (Ungaria), a anunţat directorul Biroului Naţional de Investigaţii de la Budapesta, Zoltan Csizner. Presupusul lider al bandei, care a fost deja arestat, a declarat că este de origine macedoneană, însă, până în prezent, nu au apărut documente care să confirme spusele sale, a afirmat, într-o conferinţă de presă, la Budapesta, Zoltan Csizner.

Invocând bunul mers al anchetei, procurorul i-a rugat pe jurnalişti să nu pună întrebări, potrivit MTI.

Cele patru cadavre descoperite pe insula Csepel au rămas neidentificate. De asemenea, criminaliştii investighează cauzele care au dus la moartea celor patru persoane, a mai spus procurorul.

Un bărbat care a reuşit să scape după ce a fost şi el atacat a povestit că victimele au fost îngropate până la gât pe insula Csepel de pe Dunăre, în timp ce atacatorii au mers la bancomate şi au scos bani de pe cardurile lor, folosind PIN-urile obţinute prin torturare.

Zoltan Csizner nu a exclus ca cei şase suspecţi, în prezent arestaţi, să fie membri ai unei bande din Csepel din care fac parte alte trei persoane arestate în primăvară pentru mai multe jafuri armate.

Ministerul de externe din Macedonia a anunţat, vineri, că nu a primit vreo notificare de la Budapesta în legătură cu arestarea vreunui cetăţean macedonean în acest caz.

Conform unei informări publicate pe site-ul poliţiei maghiare şi citate de MTI, din investigaţiile de până acum reiese că omorurile recent descoperite ar putea avea legătură cu o serie de jafuri armate comise de o bandă, cu sprijinul mai multor persoane fără adăpost care îşi petrec timpul în apropierea locului în care au fost găsite cadavrele.

Poliţiştii cred că toate aceste crime s-au produs de-a lungul ultimelor câteva luni, fără ştirea autorităţilor, în special din cauza implicării oamenilor străzii, a căror existenţă la periferia societăţii a scăpat controlului poliţei şi supravegherii celorlalte servicii sociale, mai scriu jurnaliştii de la MTI.

Iniţial, în acest caz s-a spus că au fost reţinuţi un cetăţean sârb (ulterior stabilinud-se că este macedonian) şi un bărbat şi o femeie din Ungaria, suspectaţi că au îngropat de vii mai multe persoane, pe care le-au constrâns să le dea PIN-urile cardurilor bancare, pentru a extrage fraudulos banii acestora, informa, vineri, MTI.

Corespondentul MTI spunea că a văzut patru cadavre, în vreme ce alte surse indicau existenţa a şase trupuri scoase de sub pământ.

Corespondentul cotidianului Magyar Nemzet a raportat că a vorbit cu un tânăr de origine maghiară din România, care ar fi scăpat din mâinile ucigaşilor, după ce a fost îngropat de la gât în jos în pământ.

Victima ar fi spus că un bărbat sârb, pe care îl cunoştea, l-a invitat la o bere cu nişte prieteni - printre aceştia şi cuplul maghiar - săptămâna trecută. Cei trei l-au atacat, l-au strangulat şi l-au obligat să le dea codul PIN al cardului său bancar. După ce le-a spus codul, aceştia au plecat să retragă banii, lăsându-l pe bărbat îngropat până la gât şi cu mâinile legate la spate.

Tânărul a spus că după ce a scăpat şi a evitat un câine turbat lăsat de răpitori pentru a-l păzi, a fugit acasă şi a alertat poliţia. În drum spre casă, el a cerut ajutorul mai multor persoane, însă nimeni nu i-a acordat ajutor, deşi era plin de sânge şi noroi.

Sursa: mediafax.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614