REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.6° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Ungureanu: Dinamica politică haotică din ultimele luni pune în pericol intrarea în Schengen

Ungureanu: Dinamica politică haotică din ultimele luni pune în pericol intrarea în Schengen

Replica API 25 octombrie 2012 | 00:00 199

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu susţine că admiterea României în zona Schengen "devine improbabilă" în condiţiile unei "dinamici politice haotice" din ultimele luni, Ungureanu spunând că tot ce au făcut fostele guverne în domeniul aderării la Schengen "a fost distrus" de guvernul actual.

Prezent, miercuri seară, la Ploieşti, unde a susţinut o conferinţă de presă, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu a afirmat, referindu-se la Consiliul JAI care va avea loc zilele următoare, că intrarea României în spaţiul Schengen "devine improbabilă", în condiţiile în care încrederea Europei în politicienii români scade constant "pe seama dinamicii politice haotice din ultimele cinci luni".

Ungureanu a acuzat că în ultimele cinci luni tot ceea ce au pregătit miniştrii PSD, PNL şi PDL de-a lungul anilor în materia admiterii "a fost distrus, adăugând că actualul Executiv este responsabil pentru această situaţie.

"Astăzi intrăm într-un şir lung de amânări care nu oferă României un orizont de timp fix referitor la intrarea în Schengen", a spus Ungureanu.

Mihai Răzvan Ungureanu a mai arătat că România îndeplinea condiţiile tehnice pentru aderarea la spaţiul Schengen, dar că, în situaţia unei amânări a aderării din motive politice standardele tehnice cerute şi îndeplinite "devin istorie", pentru că fiecare an adaugă obligaţii tehnice noi, aparatele de la graniţe intră în uzură morală, au nevoie de upgrade-uri, expiră garanţia lor tehnică.

Co-preşedintele Alianţei România Dreaptă a acuzat, de asemenea, că "guvernarea actuală îşi vede de absolut orice, mai puţin de guvernare".

"Mă gândesc înfiorat ce se va întâmpla în clipa în care două treimi din actualul Executiv vor pleca în campanie electorală. Evident, ţara rămâne pe seama autorităţilor de rang secund, altfel spus rămâne neguvernată responsabil sau în temeiul responsabilităţilor care incumbă portofoliului ministerial. Este acesta un alt sindrom al incompetenţei, indiferenţei aroganţei cu care ne tratează puterea? Eu spun că da, fără îndoială", a mai spus Mihai Răzvan Ungureanu.

sursa: mediafax.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218