REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Ungureanu: ICCD nu se transformă în partid, ci se dotează cu un astfel de vehicul electoral

Ungureanu: ICCD nu se transformă în partid, ci se dotează cu un astfel de vehicul electoral

Replica API 31 august 2012 | 00:00 183

Mihai Răzvan Ungureanu explică, pe contul său de Facebook, că ICCD, al cărei lider este, nu se va transforma în partid politic, ci se va dota cu un astfel de "vehicul electoral", întrucât în caz contrar membrii iniţiativei nu ar putea candida la alegerile parlamentare din partea noii alianţe.

"Iniţiativa (Iniţiativa Civică de Centru-Dreapta - n.r.) este deja cel mai mare ONG din România şi ia alura unei mişcări sociale, ceea ce îi permite să fie un important factor de coagulare a forţelor politice şi civice de dreapta în cadrul platformei pe cale de a se forma", susţine Ungureanu, pe Facebook. El menţionează că scopul acestei platforme electorale este câştigarea alegerilor parlamentare din toamnă şi formarea noului Guvern. Ungureanu aminteşte că, în contextul legislaţiei actuale, ICCD nu poate să angajeze candidaturi pentru Parlament în cadrul platformei decât prin intermediul unui partid. "Evident, candidaţii Iniţiativei nu vor adera la unul sau altul dintre partidele care compun, alături de Iniţiativă, platforma. Nu este însă vorba nici de transformarea Iniţiativei într-un partid, ci de a dota Iniţiativa cu un astfel de vehicul electoral. Pe lângă faptul că răspunde urgenţelor momentului - şi nimic nu este mai urgent decât crearea alternativei la guvernarea USL, un partid ataşat Iniţiativei înseamnă trecerea la nivelul următor", scrie Ungureanu. El mai susţine că noul partid va fi construit pe principii şi valori, de la selecţia personalului până la politica de alianţe. Vasile Blaga (PDL), Mihai Răzvan Ungureanu (ICCD), Mihail Neamţu (PNR), Aurelian Pavelescu (PNŢCD) şi Adrian Papahagi (FCD) au semnat, miercuri, un manifest politic comun, care reprezintă un preambul la protocolul de formare a alianţei de centru-dreapta între formaţiunile pe care aceştia le reprezintă.

Sursa:Realitatea.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614