REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Ungureanu: L-am reclamat pe Ponta la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării

Ungureanu: L-am reclamat pe Ponta la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării

Replica API 3 aprilie 2013 | 00:00 112

Preşedintele FC, Mihai Răzvan Ungureanu, care l-a reclamat la CNCD pe Victor Ponta pentru declaraţii discriminatorii pe tema comunităţii roma, a declarat, marţi, că a primit de la Consiliu răspunsul în scris al premierului, instituţia urmând să se pronunţe în luna aprilie despre acest caz. Preşedintele Forţei Civice l-a reclamat pe premier la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării susţinând că acesta a făcut declaraţii discriminatorii referitoare la comunitatea romă şi la români într-o emisiune prezentată pe 19 martie de BBC.

Mihai Răzvan Ungureanu a fost prezent marţi la CNCD pentru a susţine reclamaţia, declarându-le ziariştilor la plecare că speră ca premierul Victor Ponta "să suporte rigorile legii", care sunt cuprinse între avertisment şi sancţiunea cu amendă.

"Am fost la audieri în CNCD privind cazul semnalat prin petiţia noastră referitor la declaraţiile publice ale premierului Victor Ponta făcute în emisiunea Hardtalk prezentată pe 19 martie de BBC. Domnul Ponta are declaraţii pe care le considerăm discriminatorii la adresa comunităţii roma. Domnul Ponta consideră că în contextul migraţiei interne către Marea Britanie sau Germania comunitatea romă face şi turism pentru beneficii sociale în comparaţie cu românii obişnuiţi, care nu fac aceasta pentru beneficii sociale ci în termenii emigraţiei normale", a precizat Mihai Răzvan Ungureanu.

El a arătat că Ponta nu se află la prima abatere de acest gen şi crede că prim-ministrul a arătat în urma acestui interviu acordat BBC că "face o discriminare între comunitatea romă şi români, uitând că şi comunitatea romă care migrează din România în Marea Britanie sau în Germania sunt tot cetăţeni români".

Mihai Răzvan Ungureanu a mai spus că a primit de la CNCD răspunsul în scris al premierului Victor Ponta şi a arătat că la mijlocul lunii aprilie colegiul director al CNCD urmează să ia o decizie.

Întrebat ce aşteaptă de la CNCD în urma reclamaţiei pe care i-a făcut-o premierului Victor Ponta, Mihai Răzvan Ungureanu a răspuns: "Punctul nostru de vedere este că în momentul de faţă premierul trebuie să suporte rigorile legii aşa cum sunt înţelese, de la avertisment, la sancţiunea cu amendă. Sunt trei mijloace prin care CNCD prin colegiul director poate să sancţioneze asemenea derapaje, cel mai simplu este avertismentul, putându-se ajunge la sancţiune cu amendă".

Premierul Victor Ponta nu a fost prezent la şedinţa CNCD în Mihai Răzvan Ungureanu şi-a prezentat reclamaţia.

sursa: mediafax.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102