REPLICA ONLINE CONSTANTA

0.4° Constanța Vin., 31 Mar. 2023
Anul XX Nr. 6319
0.4° Constanța Vineri, 31 Martie 2023 Anul XX Nr. 6319

Unii consilieri din Tuzla votează împotriva proiectelor... ca să se afle în treabă!

Unii consilieri din Tuzla votează împotriva proiectelor... ca să se afle în treabă!

Cristina BĂRBUCEANU 3 februarie 2023 | 00:00 1415

În Tuzla, viceprimarul Moisei Ion, alături de alți 3 consilieri, au venit cu un proiect important pentru cetățeni, dar mai ales pentru copiii localității, proiect care presupune înființarea mai multor treceri de pietoni. Proiectul, privit cu ochi buni și de primarul Reșit Taner, a fost contestat de 4 consilieri locali, deși, teoretic, ei sunt acolo în sprijinul cetățenilor.

Unii consilieri din Tuzla voteaza impotriva proiectelor... ca sa se afle in treaba!Primarul din Tuzla, Reșit Taner

„În sprijinul cetățenilor”... sau nu

Într-o comunitate vor fi întotdeauna păreri pro și contra. Unii oameni pot îmbrățișa o idee, în timp ce alții o vor contesta. Ce-i drept, câți oameni sunt, atâtea păreri. Desigur, regula se aplică și într-o primărie unde primarul, viceprimarul, pot avea o idee aparent grozavă, în timp ce unul, mai mulți sau toți consilierii locali o pot contesta în ședința de Consiliu Local. Se pare că așa s-a întâmplat și la Primăria din Tuzla, condusă de Reșit Taner. Mai mulți consilieri, în frunte cu viceprimarul, au inițiat un proiect care presupune înființarea mai multor treceri de pietoni în comună, proiect susținut și de primar, dar contestat de 4 consilieri locali.

Unii consilieri din Tuzla voteaza impotriva proiectelor... ca sa se afle in treaba!Zona str. Constanței și str. Castelului

Mai exact, în urma proiectului inițiat de viceprimarul Moisei Ion și consilierii: Sârbu Adrian, Vitalia Cristian-Ștefan, Berghila Marian, ar urma să se înființeze mai multe treceri de pietoni în localitate.

Trecerile respective de pietoni ar fi înființate în zonele: str. Constanței cu str. Castelului, str. Constanței cu str. Stadionului (blocuri), str. Constanței cu str. Farului (magazin Penny), str. Constanței cu str. Viilor, str. Constanței cu str. Școlii (Școala mare).

Unii consilieri din Tuzla voteaza impotriva proiectelor... ca sa se afle in treaba!Zona str. Constanței și str. Stadionului

Inițiatorii, luați la mișto de un alt consilier

În momentul în care viceprimarul, pe post de inițiator, a fost invitat să prezinte proiectul, a fost luat peste picior. Astfel, un consilier, Dicu Bogdan, a declarat: „Dumneavoastră credeți vreodată că într-o localitate cu un drum național se vor face treceri de pietoni din 200 în 200 de metri? Dacă ați fi mers să cereți un punct de vedere celor de la Poliția Rutieră ați fi știut că acestea se amplasează la o distanță de minim 400 de metri între ele pe drumurile naționale.”, în timp ce un alt consilier, pro proiect, Sărăcila Marian, a spus: „Nu ați văzut cum sunt amplasate trecerile de pietoni în comuna 23 August? Vă asigur că nu există o distanță de 400 de metri între ele”.

Unii consilieri din Tuzla voteaza impotriva proiectelor... ca sa se afle in treaba!Zona str. Constanței și str. Viilor

Alt inițiator al proiectului, Sârbu Adrian, a spus: „Ideal ar fi să existe mai multe treceri de pietoni, pentru a veni în sprijinul copiilor din comuna noastră, în vederea protejării acestora”. Deși i s-a spus că este vorba actualmente de un proiect și consilierii speră ca măcar 2-3 treceri să fie înființate, Dicu Bogdan a afirmat: „Aș dori o propunere mult mai clară!”, semn că, totuși, colegii săi nu l-au convins de faptul că proiectul e unul necesar mai ales pentru copiii localității. Desigur, discuțiile pro și contra au continuat în acest sens, iar rezultatul a fost favorabil, în final. Proiectul s-a supus la vot și a fost adoptat cu un nr. de 11 voturi „pentru” și 4 voturi „împotrivă”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
164825212420
5/49
34253192426
joker
381323416