REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.6° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.6° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Unirea Principatelor Române, sărbătorită la Liceul Teoretic Lucian Blaga

Unirea Principatelor Române, sărbătorită la Liceul Teoretic Lucian Blaga

Replica API 25 ianuarie 2020 | 00:00 859

Miercuri, 22 ianuarie 2020, La Liceul Teoretic ,,Lucian Blaga” din Constanța, elevii au desfășurat activitatea În unire stă puterea, dedicată Unirii Principatelor Române din 24 ianuarie 1859, sub sceptrul lui Alexandru Ioan Cuza. Activitatea a avut loc în sala de festivități a liceului sub forma unui concurs cu două probe: teoretică și practică, și a avut ca obiective: promovarea unor activități prin care elevii să comemoreze zilele cu semnificație istorică națională, dar și diversificarea modalităților de comunicare și relaționare dintre elevi.

La proba teoretică, elevii din clasa a-XII-a C, profil filologie, grupați în cinci echipaje au răspuns cu seriozitate la întrebările extrase pe tema: Unirea Principatelor și reformele lui Alexandru Ioan Cuza. La proba artistică, trei echipaje de elevi din clasele a-VII-a au realizat și prezentat un poster tematic în tehnica desen, pictură și colaj. Un juriu format din elevi și profesori au evaluat răspunsurile și creațiile elevilor, apoi au acordat diplome și premii. Activitatea s-a încheiat cu Hora Unirii, în care s-au prins elevii și cadrele didactice prezente.

De pregătirea elevilor și buna desfășurare a programului s-au ocupat cu dăruire cadrele didactice coordonatoare și colaboratoare, respectiv doamna profesoară de istorie Elena Basa, doamna profesoară Mariana Ștefan și doamna profesoară de educație plastică Andreea Anăstăsoaie.

,, Ziua de 24 ianuarie este un moment emoționant pentru noi, românii, pentru că, prin alegerea lui Cuza ca domn al Principatelor Unite, am reușit să ștergem hotarul ce despărțea cele două țări, așa cum spune cântecul <>.Am apreciat implicarea elevilor noștri în această activitate, și consider că elevii trebuie să cinstească şi să fie mândri de pagina de istorie a poporului român, pagină scrisă de Alexandru Ioan Cuza”, a apreciat profesoara Mariana Ștefan.

,,Activitatea de astăzi ni s-a părut foarte interesantă, aceasta implicând elevi din ciclul gimnazial cât și liceal care au lucrat în echipă. Cei mari și-au evaluat cunoștințele istorice iar cei mici și-au arătat abilitățile artistice. A fost o activitate foarte potrivită pentru a marca evenimentul din 24 ianuarie-Mica Unire”, a declarat o elevă de la clasa a-XII-a C.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920