REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Unitate de învăţământ, cu fonduri UE, la Mangalia

Unitate de învăţământ, cu fonduri UE, la Mangalia

Replica API 19 aprilie 2018 | 00:15 376

Primăria Municipiului Mangalia va depune un proiect cu finanțare europeană, prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa 10, Obiectiv Specific 10.2 ”Creșterea gradului de participare la învățământul profesional și tehnic și învățare pe tot parcursul vieții”, care vizează construcția unei unități de învățământ preuniversitar. Prin acest proiect, se dorește edificarea unei clădiri care va deservi Colegiul Economic din Mangalia. Locația pe care se va ridica noua clădire este situată în vecinătatea Liceului Tehnologic ”Ion Bănescu”.

Noua clădire va conține săli de curs și laboratoare dotate modern, birouri administrative, amfiteatru și bibliotecă, etc. Reprezentanții municipalității au decis că este necesar să se construiască o unitate de învățământ la standarde europene, unde cadrele didactice și elevii Colegiului Economic să își desfășoare activitatea, în cele mai bune condiții. Actualul spațiu al Liceului Economic ar urma să fie relocat Școlii ”Gala Galaction” pentru rezolvarea problemelor legate de supraaglomerarea sălilor de curs și învățământul în două schimburi.

„Prin această măsură, vom putea organiza cursuri într-un singur schimb, atât pentru clasele primare, cât și pentru cele gimnaziale. Vom amenaja o cantină școlară, unitatea noastră putând primi autorizație sanitară de funcționare. De asemenea, vom crea un spațiu de festivități, iar sala de gimnastică va rezolva problema orelor de educație fizică ținute, actualmente, în condiții improprii”, a declarat consilierul local Sorin Mihai, profesor la Școala ”Gala Galaction” din Mangalia.

Până la finalizarea proiectului de investiții privind noua clădire a Liceului Economic, elevii acestei unității școlare vor susține cursurile într-o clădire special amenajată, din curtea Liceului Tehnologic ”Ion Bănescu”. „În această incintă, există 22 de săli de clasă, față de 19 săli existente în actuala clădire a Liceului Economic. Așadar, această mutare avantajează atât elevii Școlii ”Gala Galaction”, dar și pe cei ai Liceului Economic.

Folosirea eficientă a acestui spațiu poate face ca programul Colegiului să nu se mai desfășoare în 3 schimburi, ci numai în 2", a mai spus profesorul Sorin Mihai. Potrivit autorităților locale, Colegiul Economic va primi în administrare, în aceeași locație, încă un corp de clădire, unde s-ar putea amenaja laboratoarele și alte săli pentru studii practice.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Elevii si parintii de la colegiu exista pentru voi ???
0
0
pai nu e mai bine comasarea celor doua licee?cel din vale si cel din centru?ala din vale are o baza foarte buna , clase laboratoare terenuri si sala de sport camine.trebuie doar renovare si readaptare.parca era si cantina si amfiteatru si ...si de toate.
0
0
primarilor le place sa se laude proiecte neelaborate. Scrieti-ne cand castigati finantarea. Nu uitati sa ne spuneti si cand esuati cu aceste proiecte. Oricum, pentru idee, felicitari.
2
0
Mutarea Colegiului Economic Mangalia in incinta actualului Liceu Tehnologic Ion Banescu, fost Liceu Industrial Nr. 1, era si este singura solutie viabila. Cu o baza materiala de invidiat, s-ar rezolva problema proflurilor unui liceu economic, turism, contabilitate, alimentatie publica s.a. Criza de spatiu privind salile de clasa poate fi solutionata prin cuplarea claselor primare, ore 8-12, cu cele gimnaziale sau liceale,12-18. Construirea unui nou local de scoala este dubioasa, putandu-se folosi ceea ce deja exista. Sugeram Consiliului Local consultarea unor directori de scoli, pensionari.
2
0
Copii din Mangalia merita scoli bune,in care sa invete, ca apoi sa plece la munca in alte orase,unde chiar pot sa-si faca un viitor,nu sa traiasca aici unde vesnicii rahati cu ochi isi bat joc de tineri si maturi deopotriva.
2
1
Sorin Mihai un mare papagal ca si navetistul.Poate o sa plecati impreuna...
3
1
o mare basina trasa de sorin mihai! din nou! doar din servilism.
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218