Unităţile de alimentaţie publică nu respectă normele de igienă! Iată în ce localuri mâncăm
Unităţile de alimentaţie publică nu respectă normele de igienă! Iată în ce localuri mâncăm
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestInspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au verificat în perioada 22 decembrie 2016 – 10 ianuarie 2017, 2.704 de unităţi de producție şi comercializare de produse alimentare. Neregulile constatate au fost sancţionate prin aplicarea unui număr de 181 de amenzi contravenţionale, 4 unităţi au primit ordin de suspendare a activităţii, iar în cazul altor 12 s-a decis interzicerea activităţii. Valoarea totală a amenziilor se ridică la 397.470 de lei, iar cantitatea de produse alimentare confiscate depăşeşte 4 tone. Verificările inspectorilor au vizat: târguri de animale, pieţele agro-alimentare, abatoare, unităţi de tranşare a cărnii, unităţi de procesare şi depozitare a alimentelor de origine animală, unităţi de vânzare cu amănuntul (carmangerii, măcelării, unităţi de alimentaţie publică, pizzerii, cantine, unităţi de tip catering, cofetării, patiserii, laboratoare de cofetărie/patiserie, pensiuni turistice, unităţi de tip hipermarket/supermarket, magazine alimentare etc.). Neconformităţile constatate şi sancţionate la Constanța au fost cele privind: depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în spaţii neigienizate şi neîntreţinute în mod corespunzător; lipsă contract cu firme specializate pentru deratizare, dezinfecţie dezinsecţie (DDD), lipsă contract firmă specializată în neutralizarea deșeurilor, întreţinerea necorespunzătoare a spaţiilor de depozitare. Amenzile au fost în valoare de 4.600 de lei.
Mihaela UNGUREANU
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News