REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Uniunea Europeană sfidează SUA. Comisia Europeană anunță că nu va interzice echipamentele Huawei, dar le va monitoriza riscurile

Uniunea Europeană sfidează SUA. Comisia Europeană anunță că nu va interzice echipamentele Huawei, dar le va monitoriza riscurile

Replica API 23 martie 2019 | 00:00 235

Comisia Europeană va solicita săptămâna viitoare țărilor UE să colaboreze mai mult în privința riscurilor de securitate cibernetică legate de rețelele 5G, dar va ignora apelurile din SUA pentru interzicerea echipamentelor Huawei Technologies, relatează Reuters preluat de mediafax.

Vice-președintele Comisiei Europene Andrus Ansip, reponsabil cu sectorul digital, își va prezenta recomandările, în acest sens, marți.

Statele Unite au făcut lobby în Europa pentru a bloca folosirea echipamentelor Huawei, invocând posibilitatea ca acestea să fie folosite de guvernul chinez pentru spionaj. Huawei a respins categoric acuzațiile și la începutul acestei luni a dat în judecată guvernul SUA.

Ansip va recomanda țărilor UE să utilizeze instrumentele prevăzute în directiva UE privind securitatea sistemelor de rețea și de informare, adoptată în 2016, precum și cele din recenta lege cybersecurity, au spus surse anonime pentru Reuters.

De exemplu, statele membre ar trebui să facă schimb de informații și să își coordoneze studiile de evaluare a impactului privind riscurile de securitate și certificarea dispozitivelor conectate la internet și a echipamentelor 5G.

Comisia nu va solicita interzicerea folosirii echipamentelor Huawei, lider de piață la nivel mondial, lăsând țările UE să decidă. "Este o recomandare pentru îmbunătățirea schimburilor privind evaluarea securității infrastructurii digitale critice", a spus una dintre surse.

Comisia a declarat că recomandarea va sublinia o abordare comună a UE privind riscurile de securitate pentru rețelele 5G.

Orientarea executivului UE marchează o poziție mai strictă în ceea ce privește investițiile chineze, după ani de deschidere europeană aproape necondiționată față de China, care controlează 70% din oferta globală de materii prime critice necesare pentru înalta tehnologie.

Germania a stabilit în această lună criterii mai stricte pentru toți furnizorii de echipamente de telecomunicații, fără a exclude Huawei și ignorând presiunile SUA.

Operatorii de telecomunicații mari se opun unei interdicții în privința echipamentelor Huawei, spunând că o astfel de mișcare ar putea întârzia tehnologia 5G în uniune. În schimb, Australia și Noua Zeelandă au interzis operatorilor să utilizeze echipamente Huawei în rețelele lor.

Alături de problema Huawei, UE intenționează, de asemenea, să discute subvențiile chineze, implicarea statului în economia chineză și un acces mai mare pe piața chineză la un summit UE-China pe 9 aprilie.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102