REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Uniunea Europeană vrea să schimbe modul de impozitare a multinaţionalelor

Uniunea Europeană vrea să schimbe modul de impozitare a multinaţionalelor

Replica API 27 februarie 2021 | 00:00 1209

Uniunea Europeană vrea să schimbe modul de impozitare a multinaţionalelor şi face progrese cu noua legislaţie care forţează multinaţionalele să dezvăluie plata taxelor, impozitelor şi activităţile fiscale pentru fiecare stat membru, informează Agerpres, citat de digi24.ro

Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD) a demarat o reformă globală a modului în care multinaţionalele ar trebui taxate. Reformele care sunt analizate în prezent se concentrează pe practica multinaţionalelor de a-şi înregistra profiturile în ţările cu impozite mici, mai degrabă decât în ţările unde au cei mai mulţi clienţi.

În cazul în care companiile ar plăti taxe acolo unde îşi desfăşoară afacerile, în loc de zona unde au subsidiarele, veniturile fiscale naţionale ar putea creşte în total cu 100 de miliarde de dolari pe an, estimează OECD.

Conform aşa-numitei raportări pe fiecare ţară, multinaţionalelor li se va cere să publice datele financiare-cheie şi informaţiile privind impozitele - cum ar fi unde şi care e nivelul celor plătite - la nivelul fiecărei ţări, susţin oficialii UE.

Ideea raportării pe fiecare ţară era blocată din 2016, în urma opoziţiei unor state, cum ar fi Germania, Olanda, Portugalia, Irlanda, Luxemburg, Cipru, Malta, Austria, Slovenia, Estonia şi Suedia. Dar Portugalia, care a preluat preşedinţia Consiliului UE, a făcut progrese cu propunerea privind raportarea pe fiecare ţară şi a cerut joi o discuţie publică pe acest subiect, care a relevat că nu mai există o majoritate care să blocheze iniţiativa.

„O majoritate extinsă a statelor membre este acum în favoarea legii şi vom merge mai departe pentru a fi finalizată în Parlamentul European”, a anunţat ministrul portughez al Economiei, Pedro Siza Vieira, la o conferinţă de presă după întâlnirea cu omologii săi din blocul comunitar.

În condiţiile în care majoritatea celor 27 de oficiali UE prezenţi la reuniunea de joi şi-au exprimat sprijinul pentru transparenţa fiscală internaţională, decizia va trebui acum adoptată în scris, document care va constitui baza negocierilor între Consiliului UE, Parlamentul European şi Comisia Europeană.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa vezi ce se vor impotrivi Macron si cu hastagistii de la USR di chiar balbaitul de Ctzu Cutzu, ca ei sunt sclavii multinationalelor
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369