REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România face un prim pas spre liberalizarea onorariilor

Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România face un prim pas spre liberalizarea onorariilor

Replica API 21 decembrie 2017 | 00:00 437

Consiliul Concurenţei:

Consiliul Concurenţei:

Investigaţia privind posibile practici anticoncurenţiale ale Uniunii Naţionale a Notarilor Publici din România (UNNPR), prin acceptarea angajamentelor asumate de această organizaţie, a fost finalizată de Consiliul Concurenţei, iar acest lucru reprezintă un prim pas în procesul de liberalizare a onorariilor notarilor, scrie Agerpres.

'Practic, aceste angajamente constituie un prim pas, esenţial, în procesul de liberalizare a onorariilor notarilor. UNNPR are un rol important şi apreciem preocuparea sa, legitimă de altfel, pentru calitate şi integritate, dar trebuie să existe şi concurenţă pentru a avea calitate la preţuri rezonabile. Angajamentele sunt eficiente şi pot fi implementate într-o perioadă scurtă de timp, permiţând înlăturarea imediată a îngrijorărilor, fără a avea vreun impact negativ asupra oricăror alte pieţe, companii sau consumatori', susţine Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

Potrivit unui comunicat de presă al autorităţii pentru concurenţă, transmis marţi AGERPRES, angajamentele asumate de UNNPR elimină complet, imediat şi definitiv îngrijorările ce au condus la declanşarea investigaţiei, la sfârşitul anului 2015. Astfel, sunt înlăturate restrângerile concurenţiale privind stabilirea onorariilor minime (în limita prevederilor Legii nr. 36/1995), publicitatea individuală, modalitatea de încasare a onorariilor, atragerea clientelei, respectiv racolarea personalului în cadrul birourilor notariale.

De asemenea, UNNPR s-a angajat să transmită ministrului Justiţiei propuneri pentru eliminarea limitelor minime ale onorariilor pentru acele proceduri realizate în regim concurenţial şi includerea lor alături de categoriile de servicii notariale pentru care nu sunt stabilite limite minimale, în conformitate cu prevederile legale.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218