REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Universitatea Andrei Şaguna a acordat titlul de Doctor Honoris Causa unor personalităţi

Universitatea Andrei Şaguna a acordat titlul de Doctor Honoris Causa unor personalităţi

Replica API 20 mai 2017 | 12:04 441

Moment solemn la Universitatea Andrei Șaguna din Constanța, unde președintele Valer Dorneanu a primit distincția de Doctor Honoris Causa de la rectorul Aurel Papari. Evenimentul a avut loc vineri, 19 mai a.c., unde studenții din ultimul an și-au încheiat drumul studențesc și au avut festivitatea de sfârșit de facultate.

Tot în această zi, s-a remarcat faptul că Universitatea împlinește 25 de ani de existență, iar cu această ocazia au fost înmânate două diplome de Doctor Honoris Causa către Valer Dorneanu și lui Florin Georgescu, prim-viceguvernator al Băncii Naționale Române. Printre entitățile prezente s-au remarcat Nicolae Văcăroiu, președintele Curții de Conturi din România, deputatul George Vișan care a venit în locul primarului Decebal Făgădău, prins cu organizarea evenimentului dedicat Zilelor Constanței, Aurel Papari, rectorul Universității Andrei Șaguna, dar și invitați din viața publică locală.

Rectorul Aurel Papari a fost foarte încântat de faptul că anul acesta este unul important pentru România și instituția pe care o are în grijă. El a menționat că 2017 reprezintă 10 ani de la intrarea României în Uniunea Europeană, 20 de ani de când Universitatea Șaguna primește fonduri Europene și 25 de ani de la înființarea instituției. Discursul susținut de Papari s-a axat pe buna dezvoltare a foștilor studenți, care au funcții onorabile și nu a putut să nu îl menționeze, mai ales că era prezent, pe George Vișan, deputat de Constanța, care de pe băncile facultății își pregătea o carieră de succes.

„Este pentru mine o mare bucurie să fiu din nou prezent la Universitatea Andrei Șaguna și vin cu mare plăcere. Orașul Constanța este orașul natal al mamei mele și mă simt ca acasă aici”, a declarat Nicolae Văcăroiu.

Nicolae Georgescu a fost primit cu aplauze de către studenții de la Facultatea de Științe Economice, unde a început totul printr-o laudă la adresa cetățenilor orașului Constanța, prin evocarea câștigării campionatului de către echipa Viitorul Constanța la fotbal.

„Sunt foarte onorat și vizibil emoționat că particip la evenimentul de astăzi. Mă bucur că am fost invitat în distinsa dumneavoastră Universitate să primesc această distincție, dar înainte de toate, aș vrea să vă felicit pe toți constănțenii pentru a deveni campionii României la fotbal pentru prima dată! Îmi exprim mulțumirile și gratitudine pentru onoarea pe care mi-ați făcut-o prin a-mi acorda înaltul titlu de Doctor Honoris Causa al Universității dumneavoastră”, a declarat Florin Georgescu în fața studenților.

Poate cel mai așteptat moment al evenimentului a fost acordarea titlului de Doctor Honoris Causa lui Valer Dorneanu, care se afla în fruntea celei mai prestigioase instituții a statului, care supraveghează respectarea drepturilor omului prin prisma Constituției – Curtea Constituțională a României.

„Chiar dacă nu sunt constănțean și nu am absolvit această Universitate, înseamnă foarte mult. În primul rând, onoarea care mi s-a făcut de a fi invitat aici, în al doilea rând, festivitatea care a avut loc, care te duce puțin înapoi în tinerețe și care te pune în situația de a vedea câtă cinste acordă conducerea și stundenților, și înaintașilor. Andrei Șaguna a fost unul dintre cei mai mari patrioți români, care a luptat pentru drepturile acestora, pentru ortodoxie, a înființat peste 800 de școli, a fost întemeitorul ziarului Curierul Transilvaniei și merita ca să fie evocat tot timpul”, a precizat Valer Dorneanu, președintele Curții Constituționale a României.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
figuratie cu prosti marca psd , banu conteaza
4
0
i-mi pare ca indivizii au ramas uitati de la ultimul film cu zombi care s-a filmat in c-ta ca doar n-or fi varful de lance al pesedeului,si acuma daca saguna a fost o personalitate nu cumva sa credeti ca absolventii asa zise-i universitati au ceva in comun cu acesta
4
0
capuri patrate avem destule ,,huuuuuooooo.
4
0
multumim din inima psd pcr,ca a dus tara la coada Europei!cei care au minjit ROMANIA cu turnatoria, cu imoralitatea,sa nu spun alt fel, cei care au imbicsit institutiile constantene de praful, prostiei, al, arogantei si al rautatii comuniste, in loc sa stea acolo unde le este locul, si ei, stiu !!!dau din coate si ies in frunte ca paduchii.Bravo, Romania!
3
1
SRL pentru vinzare de diplome. Mai este vreun demnitar fara sa fie DHC.Pupatorul asta de funduri, are impresia dca in acest fel ii v-a asigura protectie ametitului de Papari junior. Numai in domeniul economic functioneaza traficul de influenta, foloasele necuvenite?
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614