REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Universitatea Andrei Şaguna are aviz ISU

Universitatea Andrei Şaguna are aviz ISU

Replica API 12 noiembrie 2015 | 13:35 373

Controale la unităţile de învăţământ superior

Controale la unităţile de învăţământ superior

Nenorocirea de la Colectiv a trezit autorităţile la realitate! După incendiul de la Colectiv, în urma căruia au murit 50 de tineri, inspectorii pentru situaţii de urgenţă au luat cu asalt cluburile şi instituţiile de învăţământ pentru a verifica dacă acestea au autorizaţii de securitate la incendiu. S-a constatat, de exemplu, că foarte multe şcoli sunt pe punctul de a fi închise din lipsa avizului, însă nici universităţile nu sunt puncte la punct.

De exemplu, la Constanţa s-a constatat că, din cele şase unităţi de învăţământ superior (de stat şi particulare), doar două au avizul de la ISU. Printre acestea se numără Universitatea Şaguna şi Universitatea Ovidius. La cea din urmă, controlul a fost efectuat în urmă cu aproximativ două săptămâni, iar controalele au avut loc şi la cămine. „A fost şi la noi, ca la toată lumea. Nu ştiu ce anume s-a constatat. Raportul ISU e la directorul administrativ. Sunt aspecte obişnuite: clădiri vechi, cu ieşiri, intrări. Nu dăm acum raportul ISU publicităţii. Dar avem aviz, spre deosebire de Arena Naţională, care n-are. Nimeni nu-i perfect.

Sunt multe chestii de făcut, tot timpul se găseşte câte ceva. Oriunde, unde e clădire veche, se găseşte ceva. Ne vom strădui să îndeplinim recomandările, sunt planuri de remediere, avem termen. A fost control la toată instituţia, inclusiv la cămine“, a declarat, pentru „Replica”, rectorul Universităţii Ovidius, Sorin Rugină. În prezent, la malul mării există şase universităţi: Universitatea Ovidius, Universitatea Andrei Şaguna, Universitatea Spiru Haret, Universitatea Maritimă Constanța, Academia Navală Mircea cel Bătrân, Universitatea Tomis. Dintre acestea, Universitatea Andrei Şaguna are avizul ISU la zi.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102