REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
17.5° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Universitatea Maritimă din Constanţa şi-a deschis filială în Kazahstan

Universitatea Maritimă din Constanţa şi-a deschis filială în Kazahstan

Replica API 24 iulie 2012 | 00:00 178

Prima din ţară

Prima din ţară

Constanţa are cu ce se mândri! Universitatea Maritimă Constanţa şi-a deschis prima filială în Aktau, Kazahstan. Obiectivele noii filiale a UMC sunt pregătirea studenţilor pentru activităţile de marină şi configurarea unei baze materiale la standarde internaţionale, dezvoltarea unor programe şi colaborarea internaţională în domeniul maritim. Activitatea de predare, care se va desfăşura în limba engleză, va începe în septembrie 2012. În momentul de faţă, reprezentanţii universităţii sunt la stadiul de a selecta corpul didactic.

"Am semnat documentele de deschidere a noii filiale în noiembrie 2011. De atunci şi până astăzi au existat o mulţime de acţiuni pregătitoare, preparatorii pentru deschiderea ei. Acum o lună am fost în Kazahstan, împreună cu o comisie de la Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior şi au evaluat posibilitatea noastră de a deschide filiala de acolo", a declarat, pentru "Replica", Cornel Panait, prorector pe departamentul de dezvoltare instituţională şi relaţii internaţionale din cadrul UMC. Rezultatele evaluării ARACIS se pare că au fost destul de bune iar din septembrie filiala din Kazahstan îşi va deschide porţile. În cadrul acesteia vor fi două specializări, Electromecanică Navală şi Navigaţie, ambele cu predare în limba engleză, cu o sută de locuri disponibile, pe câte două grupe la fiecare specializare. Profesorii universitari vor fi selectaţi de la universitatea din Constanţa iar solicitările sunt deja foarte mari. Mai mult decât atât, UMC va avea un hotel propriu, care se va deschide săptămâna aceasta sau viitoare. "Profesorii noştri îşi doresc să meargă în Kazahstan având în vedere că întregul program este susţinut de Guvernul de acolo şi salariile sunt mult mai mari. Spre exemplu, venitul unui profesor poate ajunge la 4.000 de dolari. Costurile de transport cu avionul sunt susţinute de Guvern, iar cazarea o suportă Universitatea. Va fi un hotel al universităţii, care se va deschide curând. Deci, din punct de vedere material este o oportunitate", a mai spus Cornel Panait. În mare parte, profesorii vor face parte din cadrul specializărilor cu predare în limba engleză de la universitatea din Constanţa, acesta fiind şi principalul criteriu de recrutare.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102