REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Universitatea Ovidius a renunţat la Direcţia de Pază. O poetă cu firmă în Galaţi a preluat contractul

Universitatea Ovidius a renunţat la Direcţia de Pază. O poetă cu firmă în Galaţi a preluat contractul

Replica API 17 octombrie 2014 | 01:40 2705

Fosta soţie a senseiului Marandici face ordine şi disciplină la instituţia condusă de Rugină

Fosta soţie a senseiului Marandici face ordine şi disciplină la instituţia condusă de Rugină

Universitatea Ovidius (condusă în prezent de Sorin Rugină va fi păzită în următorii doi ani de o firmă din Galaţi, în urma unei licitaţii la care au mai participat o societate din Bucureşti, dar şi Direcţia de Pază Constanţa. Dialfa Security SRL a avut câştig de cauză atât la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contesaţiilor (CNSC), cât şi în instanţă, unde a fost contestată de ceilalţi competitori. Pe 08.10.2014, Universitatea Ovidius i-a atribuit un contract acord-cadru pentru servicii de pază şi ordine publică, pe baza căruia Dialfa Security va încasa în următoarele 24 de luni suma de 2.094.285,6 lei, fără TVA. Oferta câştigătoare este cu aproape 30% mai mică decât plafonul estimat de cei de la Ovidius, respectiv 2.938.962 lei. Patronii firmei gălăţene sunt persoane publice cu nume foarte interesante, printre acestea aflându-se şi fosta soţie a senseiului Nicolae Marandici, preşedintele Federaţiei Române de Karate Tradiţional.

Bătălia pentru jumătatea de milion de euro pusă la bătaie de Universitatea Ovidius a fost una acerbă, instrumentată atât de CNSC, cât şi de magistraţii constănţeni. Astfel, deşi Dialfa Security a fost declarată câştigătoare încă din luna mai, contractul a fost atribuit abia zilele trecute, în octombrie, pentru ca instituţiile statului să soluţioneze contestaţiile celorlalţi doi competitori. CNSC a respins contestaţiilor celor de la Direcţia de Pază Constanţa, aflată în subordinea Consiliului Judeţean, precum şi a Cameleon Security din Bucureşti, iar pe 19 septembrie şi Curtea de Apel Constanţa a respins, printr-o hotărâre definitivă, o plângere în acest sens a Direcţiei de Pază. Dialfa Security SRL Galaţi îşi poate pune în aceste condiţii bodyguarzii la porţile Universităţii Ovidius pentru următorii doi ani, prilej pentru unul din patroni să-şi revadă un fost coleg de partid, în prezent membru de bază al organizaţiei de la malul mării care o susţine pe Elena Udrea pentru prezidenţiale. Vorbim aici despre Petrişor Cruceanu, fost coleg în PDL Galaţi cu Diana Cornelia Mănăilă, una din persoanele aflate la conducerea Dialfa Security.

Diana Mănăilă a fost, la un moment dat, şefă a Direcţiei judeţene pentru Cultură şi Patrimoniu Galaţi, cam în aceeaşi perioadă începând şi ascensiunea lui Petrişor Cruceanu, care avea să trimis ca şef al Inspectoratului Judeţean în Construcţii din Constanţa. Dincolo de aparteneţa politică, la care reprezentanta Dialfa Security pare să fi renunţat de câţiva ani, este de admirat sufletul de poet al unui patron de bodyguarzi. Şi asta la propriu, întrucât Diana Mănăilă este poetă în toate puterea cuvântului, cu mai multe albume de poezii tipărite de-a lungul timpului. În plus, tânăra care va împlini în luna decembrie 37 de ani derulează şi proiecte europene, cu participarea instituţiilor publice din Galaţi, firma Dialfa Security fiind implicată şi în acţiuni educaţionale finanţate de UE.

Profilul şefei de bodyguarzi nu putea fi complet fără detaliul de cancan, legat de fostul ei soţ. În iunie 2014, Diana Mănăilă a divorţat, după 10 ani de căsnicie, de Nicolae Marandici, nimeni altul decât senseiul aflat la conducerea Federaţiei Române de Karate Tradiţional. Poeta fostă directoare PDL şi soţie de sensei nu se află însă singură la conducerea firmei care va păzi în următorii doi ani Universitatea Ovidius. Diana Mănăilă este cea care-l reprezintă, de multe ori, în luarea deciziilor din societate pe asociatul unic Ivancea Mănăilă, de 64 de ani, fost lider de sindicat pe platforma Sidex din Galaţi. Din aprilie 2013, seniorul Mănăilă a cedat funcţia de administrator lui Liviu Alexandru Mănăilă, de 40 de ani, care mai deţine o firmă de pază, Alfaro Security SRL, tot din Galaţi. Revenind la firma familiei Mănăila care va avea în pază Universitatea Ovidius, aceasta s-a evidenţiat prin numeroasele contracte parafate cu instituţii de stat, Dialfa Security raportând pentru anul 2013 o cifră de afaceri de 9.823.308 lei şi un profit net de 1.951.878 lei, cu 366 de angajaţi.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614