REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Universitatea Ovidius, gazda "Workshop-ului pentru tinerii cercetători în matematică"

Universitatea Ovidius, gazda "Workshop-ului pentru tinerii cercetători în matematică"

Replica API 22 mai 2014 | 00:00 284

Facultatea de Matematică şi Informatică, din cadrul Universităţii "Ovidius" din Constanţa, în colaborare cu Institutul de Matematică "Simion Stoilow" al Academiei Române (IMAR) şi University of Missouri - St. Louis, SUA, organizează cea de-a patra ediţie a "Workshop-ului pentru tinerii cercetători în matematică" ("Workshop for Young Researchers in Mathematics"), o întâlnire a tinerilor cercetători de top din domeniul matematicii.

Ca şi în ediţiile din anii trecuţi, lucrările workshop-ului se desfăşoară pe două secţiuni: secţiunea de algebră, teoria numerelor, geometrie, geometrie algebrică şi analiză, matematică aplicată şi ecuaţii cu derivate parţiale. Din comitetul de organizare fac parte lect.dr. Denis Ibadula, conf.univ.dr. Constantin Costara şi cercetător Cristi Enache, toţi trei de la Universitatea "Ovidius" din Constanţa, dar şi cercetătorii Sergiu Moroianu, Anca Daniela Macinic şi Liviu Ignat, de la Institutul de Matematică "Simion Stoilow" al Academiei Române, şi Adrian Clingher, de la University of Missouri - St. Louis, USA.

"Scopul principal al acestei ediţii, precum şi al celor trei ediţii anterioare, este acela de a încuraja interacţiunea dintre tineri matematicieni din ţară şi din străinătate, în încercarea ca fiecare să profite din experienţa celorlalţi pentru a-şi lărgi perspectivele ştiinţifice. Discuţiile pe diverse teme matematice, deşi de mare actualitate în cercetarea din domeniu, au loc într-o atmosferă informală, ceea ce ajută la iniţierea şi consolidarea de colaborări atât în plan ştiinţific, cât şi cel uman.

Un alt scop al workshop-ului este ca studenţii din anii terminali, masteranzii şi studenţii înscrişi în programe doctorale să aibă posibilitatea să-şi prezinte primele rezultate personale într-un cerc de matematicieni care au confirmat deja, dar totuşi de vârstă apropiată ca a lor; acest lucru face ca tracul inerent primelor astfel de expuneri să fie atenuat, studentul începând să capete şi experienţă în activităţile de diseminare a rezultatelor proprii", a declarat conf.dr. Constantin Costara, unul dintre organizatorii manifestării.

"Acest workshop a devenit deja o tradiţie. Întâlnirea cu colegii noştri din ţară şi de peste hotare s-a dovedit un real succes, fapt care ne-a încurajat să continuăm organizarea întâlnirilor de acest tip şi am ajuns anul acesta la a patra ediţie. Sunt tineri matematicieni, între care mulţi tineri români care au studiat şi s-au format la prestigioase universităţi din ţară şi străinătate (Princeton University, Harvard University, Massachusetts Institute of Technology, Stanford University, University of Laval). Unii dintre ei au revenit în ţară, alţii au decis să rămână în străinătate şi sunt cadre didactice sau cercetători la universităţi şi institute de cercetare de prestigiu din ţară şi din lume. Participanţii au fost de-a lungul timpului beneficiarii unor burse doctorale sau post-doctorale în ţară şi străinătate, au accesat şi obţinut fonduri europene, granturi de cercetare naţionale şi burse postdoctorale, beneficiind astfel de fonduri guvernamentale şi europene destinate cercetării în domeniul matematicii, adică cei care reprezintă, în fapt, viitorul matematicii româneşti. Vor participa la workshop şi studenţii Facultăţii de Matematică şi Informatică de la Universitatea Ovidius, workshop-ul fiind o bună modalitate de a cunoaşte ultimele rezultate din domeniu, dar şi de a intra în legătură cu tinerii cercetători de top din domeniu", a declarat lect.dr. Denis Ibadula, unul dintre organizatorii acţiunii.

Workshop-ul se desfăşoară în perioada 22 - 23 mai, iar deschiderea oficială are loc joi, 22 mai, de la ora 9.00, la sala E8 (sediul UOC din Bdul Mamaia).

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218