REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
12.3° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Universitatea Tomis din Constanţa investeşte în oameni

Universitatea Tomis din Constanţa investeşte în oameni

Replica API 9 iulie 2014 | 00:00 933

Proiect cofinanţat de la Fondul Social European

Proiect cofinanţat de la Fondul Social European

Universitatea Tomis din Constanţa, condusă de rectorul Paul Bocănete, şi Universitatea Danubius din Galaţi, au demarat un proiect cofinanţat din Fondul Social European ce are ca obiectiv facilitarea procesului de tranziţie de la şcoală la viaţa activă şi creşterea nivelului de ocupabilitate pentru 500 de studenţi din Regiunea Sud Est. Astfel, beneficiarii vor avea posibilitatea de a fi consiliaţi de experţi în vederea alegerii unei cariere potrivite şi de viitor.

Obiectivul vizează integrarea în activităţi de consiliere şi orientare profesională a 300 de studenţi înmatriculaţi în sistemul naţional de învăţământ şi 200 în stagii de practică. Aceste persoane vor beneficia de informaţii şi sfaturi în cadrul şedinţelor de consiliere şi orientare care vor contribui într-o manieră directă la facilitarea procesului de tranziţie de la şcoală la viaţa activă. Cât de importantă este consilierea pentru orientarea în carieră? "Consider că este extrem de importantă orientarea profesională pentru viitorii noştri absolvenţi, mai ales că angajatorii au din ce în ce mai multe cerinţe, iar ei trebuie să fie extrem de informaţi pentru a se orienta şi a se încadra mai bine pe piaţa muncii pentru viitoarea lor carieră profesională. Acesta este obiectivul nostru, de a-i ajuta, prin intermediul şedinţelor de consiliere şi orientare, să facă o alegere potrivită, pentru a fi stăpâni pe cariera lor", a declarat Oana Bocănete, asist. univ. Oana Bocănete, şi expert consiliere în cadrul proiectului "Investeşte în viitor". La rândul său, Paul Bocănete, rectorul Universităţii Tomis din Constanţa, a ţinut să precizeze că a primit oferta de colaborare cu braţele deschise, mai ales că această temă este foarte "vânată" în ţară şi chiar în Uniunea Europeană, dar greu de realizat. "Universitatea Danubius şi Universitatea Tomis sunt prietene, mai ales că sunt aproape una de cealaltă. Iniţial, nu am crezut că se va realiza acest proiect, şi trebuie să precizez că am depus şi noi astfel de proiecte, dar, până la urmă, s-a dovedit a fi realizabil cel al Universităţii din Galaţi. Orientarea şi consilierea este o temă pe care o vântură mulţi prin ţară şi chiar în UE, dar nu e uşor de realizat. Tinerii noştri nu sunt orientaţi către ceea ce ar trebui să facă mai târziu. Ar trebui să fie consiliaţi încă din gimnaziu. Se vor face nişte cursuri prin intermediul cărora studenţilor li se vor prezenta avantajele specializării sau meseriei pe care o vor face, iar apoi vom organiza şi stagii de practică pentru că cel mai bine se învaţă în practică. Proiectul este benefic pentru Universitatea Tomis, pentru că este o universitate mai mică, mai tânără, iar colaborarea ne onorează şi ne prinde bine", a conchis Paul Bocănete.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218