REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Universitatea Tomis este acreditată instituţional, urmează, în scurt timp, să acredităm şi prima facultate

Universitatea Tomis este acreditată instituţional, urmează, în scurt timp, să acredităm şi prima facultate

Replica API 23 august 2012 | 00:00 2608

Paul Bocănete:

Paul Bocănete:

Universitatea Tomis din Constanţa a fost înfiinţată în anul 2007 şi, de atunci, pregăteşte economişti în specializările Administrarea Afacerilor, Finanţe Bănci şi Economia Turismului, Comerţului, Serviciilor şi Managemantul calităţii. Studenţii care optează pentru această universitate ar trebui să ştie că ea este acreditată instituţional, iar în viitorul apropiat, urmează să fie acreditată şi prima facultate din cadrul acestei universităţi particulare, şi anume Administrarea Afacerilor.

Foarte multe facultăţi din ţară nu sunt acreditate, iar studenţii acestora nici nu ştiu acest lucru. Conducerea unităţilor de învăţământ respective nici nu se deranjează să lămurească această problemă. Deşi se spune că Universitatea Tomis din Constanţa nu ar fi acreditată, rectorul Paul Bocănete dezminte acest lucru şi îi lămureşte pe studenţii lui, dar şi pe cei care se gândesc să urmeze una dintre facultăţile universităţii Tomis. "Universitatea Tomis s-a infiinţat în 2007, prima specializare autorizată legal să funcţioneze fiind Administrarea Afacerilor. Evident că a fost destul de dificil cu această autorizare pentru că, din 2007, s-au aplicat standardele Uniunii Europene, pretenţiile erau mult mai mari, iar curricula trebuia să fie adaptată Uniunii Europene. Faptul că o specializare care nu se regăsea la nici o universitate din Constanţa, o specializare foarte răspândită în Occident, Comisia de Autorizare a ţinut cont de asta şi şi-a dat ok-ul să funcţionăm. Apoi s-au urmat etapele necesare pentru funcţionare. Ulterior, am dezvoltat universitatea, am înfiinţat Fcultatea de Finanţe Bănci şi, încă una, Facultatea de Economia Turismului Ştiinţelor, adică un mic ASE în Constanţa", a declarat Paul Băcănete. "Problema asta cu autorizaţia şi acreditarea nu o cunosc foarte mulţi, nu ştiu care este asemănarea şi deosebirea. Autorizarea este atunci când înfiinţezi o unitate. După această autorizare, poţi desfăşura procesul normal, iar licenţa se dă cu o universitate acreditată. Noi avem o colaborare cu Universitatea de Stat din Craiova, cu facultatea de Ştiinţe Economice, foarte bine cotată. Urmează ca, în scurt timp, să obţinem şi acreditarea pentru facultatea Administrarea Afacerilor. Pentru că asta este regula: poţi obţine acreditarea unei facultăţi după două promoţii. Ulterior vom obţine acreditarea şi la celelate facultăţi", a mai spus Paul Bocănete.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367